Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

19 november 2021

Boeddhistisch vormingsonderwijs zoekt leerkrachten en kinderen

Boeddhistisch vormingsonderwijs (BVO) is volop in ontwikkeling en zoekt ouders van kinderen op openbare basisscholen in de buurt van Arnhem/ Nijmegen of in stad Zutphen. Er staan leerkrachten klaar om daar les te geven. Laat weten als je interesse hebt in boeddhistisch vormingsonderwijs of in een combinatievorm met andere levensbeschouwingen.

Leerkrachten gezocht

Vanuit verschillende boeddhistische tradities geven we vorm en inhoud aan de lessen, toegesneden op de leeftijd van de leerlingen. BVO is in september 2018 gestart met 5 docenten en wil toegroeien naar een landelijke dekking.
Voorwaarde om docent te kunnen worden zijn:
a. pabo-diploma
b. verbinding hebben met een Sangha

Daarnaast zoekt de organisatie BVO ook nieuwe leerkrachten om les te geven op de openbare basisschool. In heel het land, maar met name in Rotterdam, in en rondom Amsterdam, en in de buurt van Breda.

We zijn ook op zoek naar openbare scholen waar nog geen enkele vorm van levensbeschouwelijk vormingsonderwijs plaatsvindt. Misschien kunnen we daar een samenwerkingsverband beginnen met andere levensbeschouwingen zodat alle kinderen kennismaken met de rijkdom van meerdere wijsheidstradities.
Meer weten? Kijk op deze webpagina of neem contact op met Helma Ton, h.ton@boeddhistischvormingsonderwijs.nl

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden