Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Het jaarverslag van de Thich Nhat Hanh Foundation is uit

Het jaarverslag van de Thich Nhat Hanh Foundation is uit

De internationale Thich Nhat Hanh Foundation heeft haar jaarverslag uitgebracht. In dit verslag worden een aantal activiteiten en cijfers van de wereldwijde Plum Village sangha op een rijtje gezet. Het maakt duidelijk hoe giften zijn ingezet.

 De Thich Nhat Hanh Foundation

De Thich Nhat Hanh Foundation is een internationaal werkende organisatie en  heeft als doel het mindfulness-onderricht en -beoefening van Thich Nhat Hanh te verspreiden en mindfulness-oefencentra over de hele wereld te ondersteunen. De foundation heeft een website en deze geeft, naast het eerder genoemde jaarverslag, veel informatie over de beoefening van vrijgevigheid en mindfulness en een overzicht van de wereldwijde gemeenschap. Er is ook behoorlijk wat bronmateriaal op te vinden. Als je zelf even wil kijken kan je de website via deze link vinden.

De kracht van de sangha

Een van de meest positieve krachten die we tot onze beschikking hebben is de sangha. Nu meer dan ooit moeten we ons, als viervoudige sangha, verbinden en leunen op de energie van de gemeenschap. Nu de kloosters voor het grootste deel van 2020 gesloten zijn, hebben de kloosterlingen nieuwe manieren gevonden om verbonden te blijven met de leken-sangha en de Dharma met ons te delen.  

"Alleen zijn we kwetsbaar, maar met broeders en zusters om mee samen te werken, kunnen we elkaar steunen. We kunnen niet als een druppel water naar de oceaan gaan - we zouden verdampt zijn voordat we onze bestemming bereiken. Maar als we een rivier worden, als we als Sangha gaan, komen we zeker aan bij de oceaan”

-Thich Nhat Hanh-

Vrijgevigheid

Dankzij de vrijgevigheid van vele sangha-leden over de hele wereld kan de rivier van verandering blijven stromen. In het jaarlijkse jaarverslag (2019 Annual Highlights) worden de vruchten, de kracht en het bewijs van alle collectieve sangha-inspanningen in 2019 beschreven. Het verslag schetst een duidelijk beeld van de internationale sangha en de vele initiatieven die er plaatsvinden. Via deze link kun je het hele jaarverslag lezen. 

Een paar cijfers op een rij:

Het jaarverslag zet een aantal cijfers met behulp van grafieken en modellen overzichtelijk op een rij. Hieronder heb je alvast een voorproefje.

  • Wereldwijd zijn er tien kloosters, waar 576 kloosterlingen wonen. Jaarlijks vinden er in de kloosters 847 mindfulness events plaats en de kloosters worden door 71.555 mensen bezocht.
  • De verschillende websites werden in 2019 2,6 miljoen keer bezocht, sociale mediaplatforms hebben 2,5 miljoen volgers en meer dan 800.000 keer werd het YouTube kanaal bekeken. De app is 90.000 keer gedownload.
  • In 2019 is er $2.714.570,-- gegeven door 3568 verschillende donateurs.

Verbondenheid

Als we in onze lokale sangha beoefenen, sinds kort op anderhalve meter of via zoom, of alleen met onszelf zitten, kan het soms moeilijk zijn te ervaren deel uit te maken van een internationale gemeenschap. In het jaarverslag komt een beeld naar voren van een vitale gemeenschap. Een gemeenschap waar wij als leken beoefenaars deel van uitmaken als wij zitten, een boek lezen, in aandacht lopen of in verwondering kijken naar een spelend kind of vallend blad.

Het is duidelijk dat corona een enorme impact heeft en zal hebben op het functioneren van de monastieke sangha en de vele initiatieven die door hen ontplooid worden. Nu de inkomsten door het geven van fysiek retraites weggevallen zijn, zal het belang van vrijgevigheid alleen maar toenemen.

De Thich Nhat Hanh Foundation geeft ook een maandelijkse nieuwsbrief uit. Via deze link kan je je hierop abonneren.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden