Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

In september veel klimaatacties in het land. Doe ook mee!

In september veel klimaatacties in het land. Doe ook mee!
Een oproep aan de Earthholders onder ons (dat zijn we allemaal toch?)! Na een lange periode waarin acties in het kader van de klimaat & ecologische crises niet mogelijk waren, staan er voor september weer veel acties gepland. Dit is hard nodig, want het onderwerp is door de coronacrisis op de achtergrond geraakt, maar de klimaat & ecologische crises zijn niet op corona-vakantie gegaan. Integendeel. Er zijn een aantal 'nationale' acties in Den Haag en Amsterdam waar we als boeddhisten samen naartoe kunnen gaan en een blok vormen. Hiernaast zijn er ook lokale acties verspreid door het land, heel geschikt om met je sangha naartoe te gaan.

Hieronder een overzicht van de klimaatacties in september:

  • 1 september 9:00 uur, Plein - Den Haag: Welkom terug in de klimaatcrisis, Tweede Kamer. Georganiseerd door Fridays for Future en Extinction Rebellion. Meer informatie
  • 18 september 10:00 uur, Gustav Mahlerplein, Zuidas, Amsterdam: Septemberrebellie: Lobby eruit, burgers erin - De eerste grote klimaatdemonstratie sinds het begin van de coronacrisis. Georganiseerd door Extinction Rebellion. Meer informatie
  • Gedurende het weekend van 19 en 20 september is er een manifestatie in Amsterdam met lezingen, trainingen en regeneratieve activiteiten: Locatie en details moeten nog bekend worden gemaakt. Als mensen een sit-in willen organiseren: meld het even bij Haiko Meelis via .
  • 25 september 13:00 uur, verschillende locaties in het land: wereldwijde klimaatactiedag. Georganiseerd door Fridays For Future. Meer informatie en vooral op hun Facebookpagina . Mobiliseer (een deel van) je sangha en ga hier samen naartoe.

Al deze acties zijn legaal en coronaproof. Houd afstand en neem een mondkapje mee!

!Boeddhistisch blok

Net als in Den Haag vorig jaar willen we in de demonstratie van 18 september in Amsterdam een boeddhistisch blok vormen. Destijds sloten ongeveer veertig "Earth Holders" zich aan, bestaande uit leden van de sangha's van Leven in Aandacht, Wake Up en mensen die actief zijn als Extinction Rebellion Buddhists en brachten we op een vreedzame manier 'eerbied voor het leven' in de praktijk. Stuur even een berichtje naar als je wilt aansluiten of houd het facebook-evenement in de gaten voor details over het verzamelpunt.

Laten we onze zorgen om de Aarde omzetten in vreedzame en betekenisvolle actie!

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden