Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vesak en Pinksterretraite online in het EIAB

Vesak en Pinksterretraite online in het EIAB

Dat de retraites in het EIAB zijn afgezegd wil niet zeggen dat ze daar stil zitten. Nou ja, tijdens de vaste zitmeditatie momenten natuurlijk wel, maar daarnaast zijn de monniken en nonnen actiever dan ooit met hun virtuele programma’s, fly-on-the-wall mogelijkheden om in het klooster aanwezig te zijn, online meditatiesessies, geleide meditaties, lezingen op you tube, liedjes, leuke foto’s en filmpjes. Het virtuele kloosterleven, en daarmee de viervoudige sangha, bloeit als nooit te voren, tijdens de prachtige lente van deze pandemie.

Leven in aandacht heeft al eerder een aantal van deze mooie initiatieven onder de aandacht gebracht. Onderstaand kun je de nieuwste initiatieven vinden.

Vesak viering 17 mei

Zondag 17 mei is de viering van Vesak. Vesak is de verjaardag van de Boeddha, die in alle kloosters van de Plum Village Community ceremonieel wordt gevierd. Voor het eerst kun je nu deze feestelijke ceremonie online bijwonen.

De viering is heel makkelijk te volgen via Zoom. De links worden kort tevoren aangeboden op de website van het EIAB en blijven nadien beschikbaar. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Programma. (bekijk dit ook op de website van het EIAB)

09:00 Programma voor kinderen (in het Duits)
10:00 Geleide meditatie en dharmalezing.
15:00 Vesak viering met zang en optredens

Pinksterretraite - 29 mei - 1 juni

Ook de pinksterretraite in het EIAB wordt online aangeboden.

Meer info en aanmelden

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden