Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Een geschenk voor Thay

Een geschenk voor Thay
Nu de 94e verjaardag van Thich Nhat Hanh (Thay) nadert, worden alle vrienden van Thay uitgenodigd om een geschenk te geven aan Thay. In het onderstaande artikel kun je lezen hoe jij een bijdrage kan leveren aan dit geschenk.

De monniken en nonnen van Plum Village zouden rond deze tijd van het jaar aan Thay, of aan zijn begeleiders, vragen wat Thay nodig heeft, of zou willen hebben voor zijn verjaardag.

Thay, die een monastieke gelofte van eenvoud heeft afgelegd, antwoordt dan bijna altijd dat het beste geschenk dat je hem kunt aanbieden, niet iets materieels is. Maar dat je hem laat weten hoe het beoefenen van de Dharma je heeft geholpen om je lijden om te zetten in vrede, vreugde en geluk. Of dat je laat weten hoe je je hebt verzoend met je familie. Of hoe jij, je vrienden en de mensen om je heen hebt geraakt met je beoefening van mindfulness, liefdevolle vriendelijkheid en mededogen.

Dus dit jaar worden al zijn studenten uitgenodigd om Thay het geschenk te geven dat hem het meest gelukkig zou maken. Jouw verhaal over hoe Thay je leven heeft geraakt. Hoe jij hebt toegepast wat Thay je heeft geleerd om je moeilijkheden te overwinnen of om een verschil te maken in je gemeenschap of samenleving. 

Mijn geliefde Thay, je hebt me het grootste geschenk gegeven:
je hebt me geleerd hoe ik van mezelf moet houden.
Je leerde me dat ware liefde begrip is,
je leerde me dat ons vermogen om anderen lief te hebben
afhangt van ons vermogen om van onszelf te houden.

- Crystal - 

Je verhaal kun je schrijven op de website van Plum Village, als ‘sharing’ bij dit artikel. Als je de Engelse taal onvoldoende beheerst om je verhaal in het Engels te doen, kan je gebruik maken van de vertaalmachine DeepL. Deze vertaalmachine geeft gramaticaal redelijke goede vertalingen (dit artikel is er vanuit het Engels mee vertaald). Als je op deze link klikt kom je op de website van DeepL.

Schrijf je verhaal (ongeveer 300-600 woorden) in het veld "A gift for Thay" dat onder het artikel staat. Om je verhalen op de voorzettingsdag van Thay te kunnen delen, word je verzocht je verhaal liefst voor 8 oktober 2020 te delen, hoewel de verhalen daarna nog steeds welkom zijn

Je kunt anoniem blijven door de namen in je verhaal te veranderen. Persoonlijke gegevens zoals naam of e-mailadres worden niet geplaatst. Een paar verhalen zullen worden geselecteerd om op de website van Plum Village te worden geplaatst, als geschenk aan Thay. Andere verhalen die niet gepubliceerd worden op Thay's verjaardag zullen op een later tijdstip gepost worden.

Ik was vereerd om Thay's krachtige woorden over het wonder
van het lopen op aarde, in plaats van op water of in de lucht, 
30 jaar geleden te delen met een grote groep zwaar gewonde Amerikaanse veteranen ,
terwijl ik zelf ook zijn wijsheid omarmde tijdens een moeilijke levensfase.
Moge onze diepe dankbaarheid voor het leven van Thay ons verdriet omarmen met het wonder van de genade.
- Gail -

Vergeet niet dat je verhaal het hart van mensen kan raken en een bron van inspiratie kan zijn voor anderen om hen uit hun moeilijkheden te helpen. Dit zal Thay veel geluk brengen omdat hij zijn Dharma-lichaam op deze mooie manier kan zien groeien en bloeien. De monniken en nonnen van Plum Village hopen veel verhalen te lezen. Deze verhalen versterken hun geloof in het werk dat zij doen en het bemoedigt hen in hun werk om de nalatenschap van Thay in leven te houden.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden