Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

22 januari 2023

Herdenking van Thich Nhat Hanh, 1 jaar na zijn overlijden

Op 22 januari was het een jaar geleden dat onze leraar Thich Nhat Hanh overleed in Vietnam. Hij was al geruime tijd ernstig ziek na getroffen te zijn door een hersenbloeding in 2014. De laatste drie jaar van zijn leven verbleef hij in het klooster in Hué waar hij op 16-jarige leeftijd was ingetreden als monnik.

Thich Nhat Hanh wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste spirituele leiders van onze tijd. In zijn 95 jaar durende leven maakte hij een wereldwijde impact als leraar, auteur en activist. Zijn eenvoudige maar diepgaande lessen leidden talloze mensen naar een leven van mindfulness, vreugde en vrede en hielpen het boeddhisme te transfomeren naar de moderne wereld. Zijn gedachten en ideeën worden nog steeds uitgedragen door zijn volgelingen over de hele wereld.

Nieuwe documentaire

Ter gelegenheid van de herdenking van het overlijden van Thay, onze leraar, werd een nieuwe documentaire 'I have arrived, I am home' uitgebracht. Deze laat Thay zien in zijn laatste jaren, nog altijd volop leraar, en delen van zijn uitvaart en crematie.