Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

27 januari 2023

Het webteam van Leven in Aandacht stelt zich voor

Maandelijks wordt door het webteam een nieuwsbrief verzonden. Hierin staan berichten die vaak al eerder op de website te lezen waren: als nieuws, blogs of in de agenda. Als je iets verder kijkt op de website vind je er ook een webshop, informatie over de verschillende sangha’s, over de stichting Leven in Aandacht en Plum Village, opnames van lezingen en oefenmateriaal.

De website is het digitale huis van de gemeenschap Leven in Aandacht. Dankzij de inspanningen van het webteam groeit dit huis elke dag beetje verder en wordt het elke dag een beetje mooier. Het is een veilige haven waarin beoefenaars kunnen verblijven en inspiratie kunnen putten. De leden van het webteam stellen zich graag aan je voor. En als je een bijdrage zou willen leveren aan dit mooie huis ben je van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen.

Cilia

Cilia400

Ik ben betrokken bij de website van Leven in Aandacht sinds het ontstaan in 2010. Uiteraard kwamen we de nodige problemen tegen op ons pad, want het was niet altijd eenvoudig tot een eenduidige koers te komen. Momenteel is ons webteam een prachtig bootje dat vaart in de steeds breder wordende stroom van Leven in Aandacht.
Ik beoefen meditatie sinds de jaren negentig, toen bij verschillende richtingen. In 2003 was ik voor het eerst in Plum Village en daar werd ik sterk geïnspireerd door deze beoefening. Ik wilde dat zoveel mogelijk mensen er kennis van konden nemen. Zo heb ik mij verbonden aan de stichting Leven in Aandacht en werk ik momenteel mee aan de website en het verdiepingsprogramma.

Karin

Karin400

Ik vervoegde mij bij het webteam in mei 2018 als "tijdelijke" vervanging van Theo van L. Dat betekende dat ik de opvolging van de mailbox webmaster@aandacht.net op mij nam en eerste aanspreekpunt werd voor het beheer van de sanghapagina’s. Ik ben ook lid van de Vlaamse werkgroep verdieping en daarmee handig geplaatst om ook de Vlaamse agenda op de website te beheren. Met 35 jaar ICT-ervaring als ontwikkelaar-analist op de teller, duurde het natuurlijk niet lang voor ik mij ook in de technische kant van de website ging verdiepen.
Ik beoefen het boeddhisme in deze traditie sinds 2013. Ik ben medeoprichter van de facebook-sangha en de Vlaamse zoom-sangha’s, maar vooral van sangha Antwerpen, die ik nog steeds mee faciliteer. Ik nam de 5 aandachtsoefeningen aan in het EIAB in 2016 en ontving daarbij van zr. Lan Nghiem de naam ‘Diep Vertrouwen van het Hart’. In 2022 werd ik lid van de Orde van Interzijn en kreeg als dharmanaam ‘Ware Voortzetting van Vrede’.

Peter

Peter400

Ik ben sinds een paar jaar actief in het webteam en houd mij voornamelijk bezig met het plaatsen van nieuwsberichten en blogs. Ik beoefen al behoorlijk lang in de traditie van Plum Village en heb deelgenomen aan verschillende sangha’s en retraites. Ooit ben ik als backpacker in India begonnen met mediteren. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Ik zie mijzelf graag als een levenskunstenaar en haal mijn kracht en inspiratie uit het kleine, nog onopgemerkte. Ik werk met plezier mee aan de website en vind het fijn om met elkaar op deze manier een bijdrage te kunnen hebben.