Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

06 juni 2022

Hoe werkt onze geest? Vertaling boek Thich Nhat Hanh verschenen

Boeddhistische psychologie in vijftig verzen

Het boek 'Understanding our mind' van Thich Nhat Hanh is in juni 2022 verschenen in Nederlandse vertaling met als titel 'Hoe werkt onze geest?' In dit boek bespreekt Thich Nhat Hanh de 50 verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra. 

In 'Hoe werkt onze geest?' worden de kernpunten van de boeddhistische psychologie door Thich Nhat Hanh helder uiteengezet. Het menselijk bewustzijn wordt vergeleken met een akker waarin allerlei zaden worden geplant; zaden van het lijden, woede, geluk en vrede. Als we weten hoe we zaden van vreugde water kunnen geven en zaden van lijden kunnen transformeren, dan zullen begrip, liefde en mededogen tot bloei komen.

Vasubandhu

Zich baserend op de vijftig verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra, richt Thich Nhat Hanh zich op de directe ervaring van het herkennen, omarmen en het diepgaand onderzoeken van onze gevoelens en waarnemingen. Hij werpt een diepgaande blik op de boeddhistische psychologie en reikt de lezer inzichten aan over hoe deze oude leringen van toepassing zijn op de moderne wereld. 

Het boek is te bestellen bij bol.com via deze link

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden