Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

22 augustus 2021

Het Instagramteam stelt zich voor

Naast de website aandacht.net, Facebook en Twitter, is Stichting Leven in Aandacht ook actief op Instagram. Hieronder wordt het Instagramteam, wat momenteel bestaat uit Frank en Peter, voorgesteld.

Frank, ben jij een echte social media man?
Ik probeer vanuit mijn beoefening meer in het hier en nu in aandacht te zijn. Social media gaat volgens mij meer over het daar en dan. Zelf heb ik sinds een jaar geen social media meer. Ik merk dat dit veel rust geeft en mezelf helpt te richten op het hier en nu. Voor mijzelf dus een (voorlopige) sabbatical op social mediagebied.

Peter, hoe kwam jij zo bij Instagram?
Nou dat is heel simpel. Frank vroeg of ik mee wilde doen. Zelf heb ik geen account en ik moest er even over nadenken, omdat ik best een volle agenda heb, maar zei snel ja. Ik  vind het leuk vind om via beeld te communiceren en ik denk dat de boodschap die we met Leven in Aandacht en Plum Village willen uitdragen van vitaal belang is om gehoord te worden.

Frank, zit er bij jou nog meer achter dan alleen foto’s plaatsen?
Voor LiA heb ik het beheer over het instagramaccount. Ik probeer het in aandacht te gebruiken als een vaardig middel: het delen van de dharma. Een beeld en tekst kan verstilling, reflectie en verbinding brengen met de beoefening zoals wij die vormgeven. Hierbij ben ik mezelf bewust dat de keuzes die ik maak in het gebruik een weerspiegeling blijven van mijn eigen persoonlijke beoefening.

FPinsta3

Peter, wat wil jij met Instagram bereiken?
Instagram maakt deel uit van het digitale platform dat Leven in Aandacht biedt. Ik hoop dat we de gemeenschap hiermee versterken of een sense of belonging kunnen geven. Ik wil hiermee ook bijdragen aan de beoefening van mijzelf en van onze volgers.

Hoe dan?
Ik graag betrokken blijven bij actuele en relevante thema’s. Verder willen zouden we meer columnisten willen vragen zoals de auteurs van de geïllustreerde zenverhaaltjes of de moonfulness bell die we sinds kort plaatsen. Het zou natuurlijk heel leuk zijn als we iemand erbij zouden krijgen die kan bij bijdragen aan content, maar ook eenmalige inspirerende bijdragen zijn welkom.

En jij Frank?
Delen en verbinden van ons gedachtengoed en hoe wij hier vorm aan geven is voor mij de sleutel. Een inkijkje in wat we doen: online en analoog. Ik zou het dus ook mooi vinden als er uit de gemeenschap van Leven in Aandacht input komt over wat eenieder doet en beleeft. Zo wordt ons instagramaccount een meer complete weergave van LiA. We verbinden ons zo naar buiten en met elkaar. En ja, het zou mooi zijn als we iemand erbij krijgen die mee wil doen om onze Instagrampagina vanuit de beoefening levendig te maken.

Wil jij meedoen met het instagramteam of heb je een eenmalige bijdrage of inspiratie, stuur dan even een mailtje naar instagram@aandacht.net