Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

16 februari 2022

Jacobine Geel herdenkt Thich Nhat Hanh

Zondag 20 februari om 17.10 op NPO2 heeft Jacobine Geel een uitzending die helemaal aan de nalatenschap van Thich Nhat Hanh is gewijd. De opnames voor die uitzending van ‘Jacobine op 2’ zijn inmiddels achter de rug. Een van de deelnemers aan deze uitzending is Jan Veenendaal.

Jan schrijft wekelijkse columns in het Boeddhistisch Dagblad en sinds kort schrijft Jan ook een blog voor Leven in Aandacht waarin hij zich wil bezighouden met het onderwerp sociaal geëngageerd Boeddhisme. 

Bij 'Jacobine op 2'  praat Jan over zijn werk met (ex)gedetineerden.  Naast Jan zij er nog twee gasten. 

Paul van der Velde, is hoogleraar Aziatische Religies in Nijmegen. Hij zal met name vanuit de geschiedenis Thich Nhat Hahn duiden en hoe de Vietnamoorlog van invloed is geweest op zijn ideeën. 

Didie Schackman. Zij was Miss-Nederland 1995. Zoekende naar ‘verinnerlijking’ kwam ze uit bij Thich Nhat Hahn die haar leven voor altijd heeft veranderd.

Jan geeft op 24 April een verdiepingsdag 'Vrij zijn waar je ook bent', naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh, waarin hij o.a. zijn ervaringen met mensen in detentie en mensen die een tbs-maatregel hebben gekregen deelt en wat dat met hem doet.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden