Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

14 april 2021

6-9 mei: Lente retraite online met kloosterlingen Plum Village

We vieren de komst van de lente met een online lente retraite met kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap. Thema: Verbinding, hoe kunnen we ons verbonden voelen in deze tijden van afstand houden en thuis blijven. Data: van donderdagavond 6 mei tot zondagavond 9 mei. Begeleiding door zuster Sang Nghiem, broeders Phap Xa en Pham Hanh en nog andere kloosterlingen.

Beschrijving

Verbinding: ieder van ons heeft behoefte aan contact, zich verbonden voelen. Hoe kunnen we oefenen met dit gevoel in een tijd van social distancing, quarantaine en zoom-bijeenkomsten? Hoe kunnen we ons verbonden voelen met anderen en met ons zelf, met het leven?

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit zit- en loopmeditatie, lezingen, delen, vraag en antwoordsessie, eten in stilte. 

Voertaal: De lezingen en het delen in kleine groepen verloopt in het Nederlands. 

Begeleiding door zuster Sang Nghiem, br. Phap Xa, br. Pham Hanh en andere kloosterlingen, en ook leden van de Orde van Interzijn. 

Zr Sang Nghiem verblijft als non in Maison de l'Inspir, een klein klooster in Frankrijk. De zuster is van Nederlandse komaf. Zij werd in 2019 tot dharmaleraar gewijd. Br. Phap Xa is een Nederlandse monnik en dharmaleraar die in het EIAB woont. Br. Pham Hanh is een Nederlandse monnik die in Plum Village woont.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 6 mei om 19.30 uur.  Zondag 9 mei eindigt het programma om 16.00 uur. 

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is prettig, maar niet vereist

Aanmelden via deze webpagina

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden