Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Leven in Aandacht participeert in ‘grootste klimaatprotest ooit’

Leven in Aandacht participeert in ‘grootste klimaatprotest ooit’
Een samenwerkingsverband van klimaatactiegroepen organiseert op 6 november een demonstratie in Amsterdam. Het protest vindt plaats tijdens de VN-klimaatconferentie in Glasgow. De organisatie hoopt op ‘de grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit’.

Het protest wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van onder meer Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL en Milieudefensie. Deze clubs stellen dat ‘klimaatverandering veel sneller gaat dan eerder werd voorspeld’ en dat de Nederlandse klimaatdoelen tot nu toe te ver achter blijven ‘om zeer ernstige klimaatontwrichting te voorkomen’.

De demonstranten willen verzamelen op de Dam om vanuit daar een mars te lopen door Amsterdam.  In maart van dit jaar organiseerde de Klimaatcrisis Coalitie het Klimaatalarm, waar naar eigen zeggen ruim 35.000 mensen aan meededen, verspreid over 44 plaatsen in het land. “Toen hadden we ons vanwege de coronamaatregelen verspreid,” aldus een woordvoerster van de organisatie. “Nu hopen we weer met z’n allen samen te kunnen komen.”Klimaatmars 2021 op zaterdag 6 november in Amsterdam door de gezamenlijke klimaatbewegingen. 

Net zoals bij een aantal eerdere demonstraties zal Leven in Aandacht daar in een boeddhistisch blok aanwezig zijn en zullen we met andere boeddhisten samen lopen. De deelnemers van Leven in Aandacht verzamelen zich om 12:30uur voor het station helemaal rechts (aan de westkant). Dit is als je aan de centrumzijde naar buiten gaat, voorbij aan de tramhaltes bij de fietsenstalling en de opgang buitenom naar de perrons.

Als je mee wilt doen kun je je aanmelden via het volgende e-mailadres 

Meer informatie over de Klimaatmars op klimaatmars2021.nl

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden