Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

31 augustus 2022

Lotushart, nieuwe online sangha voor soetrastudie

Het thema van de jaarlijkse Wake Up zomerretraite 2022 was ‘Kiemkracht; de vreugde van de 3 juwelen’. De 3 juwelen staan symbool voor de Boeddha, Dharma (de leer van Boeddha) en de Sangha (de boeddhistische gemeenschap). Tijdens deze retraite was een onderdeel van het programma om samen een soetra te bestuderen. De soetra’s bevatten veel waardevol inzicht en wijsheid. Daar willen we binnen de Wake Up meer aandacht aan geven. Alle leeftijden zijn echter welkom. Door het starten van een online sangha met als doel de soetra’s te bestuderen, willen Lara Aelen en Sander Hartveld hier verandering in brengen.

Nieuwe Middle Way Sangha voor het lezen van soetra's

lotushart

In deze online sangha bestuderen we samen één soetra per maand en je bent van harte welkom!
Elke tweede donderdag van de maand komt de Lotushart sangha online samen op zoom. Vooraf heeft iedereen de soetra van de afgelopen maand en de komende maand gelezen. Na een korte aankomstmeditatie, kijken we eerst terug op onze ervaringen met het beoefenen van de soetra van afgelopen maand door hierover met elkaar te dharmadelen. In het tweede deel van de bijeenkomst delen we met elkaar over we de werkelijke betekenis van de sutra voor komende maand en proberen we ons voor te stellen hoe we dit in de praktijk kunnen brengen.

Heb je nog vragen of wil je graag maandelijks een aankondigingsmail over de sangha dan kan je mailen naar: lotushart@wkup.nl

Alle details op een rij:
Wie: alle leeftijden
Waar: via zoom (vraag de link via het mailadres)
Wanneer: 2de donderdag van de maand van 19.30-21.15 uur.
8 september
13 oktober
10 november
8 december

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden