Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

10 maart 2021

Online Recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen

Vanaf volgende maand is het mogelijk om de vijf aandachtsoefeningen maandelijks te reciteren door het bijwonen van een online ceremonie. Deze ceremonie heeft een eigen dynamiek en ritme en wordt gedragen wordt door de aandacht en concentratie van de deelnemende kring van beoefenaars. 
Inmiddels hebben we positieve ervaringen met het online aanbieden van deze ceremonie.

De Vijf Aandachtsoefeningen staan voor de boeddhistische visie op een universele spiritualiteit en ethiek. Ze zijn de concrete weergave van de leringen van de Boeddha over de Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad, het pad van juist begrip en ware liefde dat leidt naar heling, transformatie en geluk voor onszelf en voor de wereld.

Bij het aannemen van de Vijf Aandachtsoefeningen worden we aangemoedigd om deze te bestuderen, te beoefenen en te reciteren om zo ons begrip en beoefening van de aandachtsoefeningen te verdiepen.

Maandelijkse ceremonie

Vanaf volgende maand dus elke maand online een recitatie ceremonie. Deze maandelijkse online bijeenkomsten bestaan uit twee delen: de ceremonie Recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen en een gelegenheid tot dharmadelen over een van de aandachtsoefeningen. De ceremonie begint om half acht in de ochtend en om tien uur sluiten we af. Tussendoor is er een pauze waarbij je thee kunt drinken, de benen strekken of ontbijten.

De bijeenkomsten zijn voor elke geïnteresseerde beoefenaar die de Vijf Aandachtsoefeningen heeft aangenomen toegankelijk.

Wanneer?

De eerste ceremonie is op 10 april en heeft als thema: liefdevol spreken en aandachtig luisteren (vierde aandachtsoefening).
De tweede ceremonie is op 14 Mei en heeft als thema werkelijk geluk (tweede aandachtsoefening).
De laatste ceremonie voor de vakantie is op 12 juni en heeft als thema heling en voeding (vijfde aandachtsoefening).
Na de zomer hopen we de draad weer op te pakken.

Aanmelden

Als je meer informatie wilt, of als je je een of meerdere keren wilt aanmelden, dat kan via deze link . De bijeenkomsten zijn in principe gratis, maar er kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven, welke ten goede komt aan de kloosters van de Plum Village gemeenschap. Dat kan via deze donatiepagina.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden