Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulnessretraite in Frankrijk op Simply Canvas Farm

Mindfulnessretraite in Frankrijk op Simply Canvas Farm
In september organiseert Didie Schackman samen met Sandra Alderden een 5-daagse mindfulness retraite in Frankrijk. Didie is actief op het gebied van mindful leven en organiseert o.a. mindfulness retraites. Sandra is een voormalige Plum Village non. Zij is samen met Shanti, een voormalige Plum Village monnik, eigenaar van Simply Canvas Farm, een permacultuur camping, vlakbij Bergerac in de Dordogne. Het mindfulness onderricht tijdens de retraite wordt verzorgd door Alex Plaisant. Ook hij is monnik is geweest in Plum Village.

Save the date

De retraite is van woensdag 22 t/m zondag 26 september in Zuidwest-Frankrijk, een omgeving die ruimschoots tegemoetkomt aan je behoefte aan natuur en rust. Didie heeft zelf op deze plek een mindfulness retraite gedaan die haar veel heeft gegeven. Nu organiseert zij retraites op precies dezelfde plek. Omdat zij een paar jaar geleden zelf deze reis gemaakt heeft, heeft zij alles al uitgezocht voor de toekomstige deelnemers aan deze retraite.

Tijdens de retraite is er een programma dat rekening houdt met jouw behoeften. Je hoeft niet gelijk uren te mediteren of dagen in stilte te verblijven. Deze retraite is toegankelijk en flexibel. Je mag meedoen met de sessies, maar niets is verplicht. Er is voldoende afwisseling in oefeningen, wandelen, mediteren en eten. 
Op de website van Didie kun je meer over de retraite en over Simply Canvas Farm lezen en je ook opgeven.

Van kloosterling naar simple farmer

Als je meer wilt weten over het leven van Sandra en Santi en hoe zij de stap hebben gemaakt vanuit het monastieke leven naar een maatschappelijk leven kun je onderstaande documentaire van de Boeddhistische omroep uit 2011 bekijken.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden