Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

10 november 2020

Nieuwe Vlaamse zuster in Plum Village: zr. Trang Hieu Kai

Eén week voor de verjaardag van Thich Nhat Hanh werden negen novicen in Plum Village gewijd tot non en monnik. Een prachtig geschenk voor Thay. Onder hen een Vlaamse beoefenaar. Haar nieuwe kloosternaam luidt zr. Trang Lieu Kai. 
De redactie van de Plum Village website interviewde de jonge kloosterlingen na hun ordinatie.

 

Zr. Trang Hieu Kai over de veranderingen die ze doormaakte waardoor ze het geloof en het vertrouwen vond om haar leven te wijden aan de dharma:

"Ik woon al bijna twee jaar in Lower Hamlet. En zo heb ik al veel transformaties in mijzelf kunnen zien. Het is dus erg moeilijk om alle verschillende dingen te benoemen, want er is nogal wat in drie jaar tijd veranderd. Waar ik het meeste vertrouwen in de beoefening van krijg, is het omgaan met heel moeilijke emoties die ik mijn hele leven heb gehad. Ik heb veel verdriet dat is opgeslagen in mijn lichaam, en er is een zeer sterke angst dat het verleden naar buiten zal komen en me zal overweldigen, en dat ik voor een lange tijd verloren zal gaan. De laatste twee jaar gebeuren deze emoties minder, maar ik kan er ook mee blijven ademen. De laatste keer dat deze sterke emotie werd getriggerd door een situatie die zich voordeed ben ik gaan lopen mediteren, en het heeft me echt gekalmeerd. Toen kon ik teruggaan naar de situatie. In het verleden zou ik nooit meer teruggaan naar een situatie die deze emotie teweegbracht. Dit is een van de belangrijke dingen die ik kan zien en die me veel vertrouwen geeft in de beoefening."

"De beoefening van Plum Village helpt me echt om in contact te komen met mijn voorouders in mij. Het afgelopen jaar heeft zich dit in mij ontwikkeld, dat ik mijn vader, mijn moeder, mijn grootouders en ook vrienden in mij kan zien. Ik voel me meer verbonden met al deze mensen in mijn vroegere leven, ook al zijn ze niet bij mij. Vroeger was ik meer op mezelf gericht, egocentrisch, maar nu zie ik de onderlinge verbinding tussen ons. Dat is iets kostbaars voor mij. Ik denk dat het een transformatie is omdat ik iets minder trots ben op sommige kwaliteiten waarvan ik dacht dat ze "van mij" waren, omdat ik zie dat ze van mijn ouders komen."

Lees het hele interview met de nieuwe monniken en nonnen op de Plum Village website

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden