Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

13 december 2021

Online Nieuwjaarsretraite Plum Village: Het geschenk van een rustige geest

29 december tot 2 januari 2022

Nu er weer een uitdagend jaar ten einde loopt, word je van harte uitgenodigd je toevlucht te nemen tot de spirituele gemeenschap van Plum Village. Deze oud en nieuw retraite wordt je aangeboden door de monniken en nonnen van Plum Village. De deelnemers komen online bij elkaar om elkaar te steunen en te voeden, en tijd te nemen om na te denken over wat we hebben geleerd en wat onze aspiraties zijn voor de toekomst.

Vrede is mogelijk

We verlangen allemaal naar vrede, maar hoe is het mogelijk om vrede te hebben te midden van verandering en onzekerheid? Hoe kunnen we ons werkelijk thuis voelen en in harmonie in onze relaties? 

In de warme sfeer van gemeenschap zullen we de tijdloze beoefening van de Boeddha verkennen die ons kan helpen ons opnieuw te verbinden met onszelf, met anderen, en met de natuur. We zullen ontdekken hoe ieder van ons de vrede van een stille geest kan cultiveren en vertrouwen in de wonderen van het leven kan wekken.

“Je ware thuis is in het hier en nu. Het is niet beperkt door tijd, ruimte, nationaliteit of ras. Je ware thuis is geen abstract idee.
Het is iets dat je kunt aanraken en in elk moment kunt beleven” 
-Thich Nhat Hanh-

Deze retraite wordt aangeboden en gehost door monniken in Plum Village Frankrijk. Zij bestaat uit lezingen, workshops en ondersteuning van de eigen beoefening. De retraite wordt alleen in het Engels aangeboden. 

Onderstaand deelt een deelnemer van een eerdere retraite hoe is het om thuis een Plum Village retraite bij te wonen.

Op de website van Plum Village kun je meer lezen en je aanmelden.