Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

28 april 2021

Ontmoet de Nederlandstalige kloosterlingen van Plum Village

Van donderdagavond 6 mei tot zondagmiddag 9 mei vieren we de lente met een online retraite met monniken en nonnen van Plum Village. Het thema is Verbinding. Eerst werd bekend dat zuster Sang Nghiem, broeder Phap Xa en broeder Pham Hanh de retraite zouden begeleiden. Wij hebben hen leren kennen bij eerdere retraites en bij de zondagochtenden Mindful Ontwaken. Nu hebben we vernomen dat ook vier jongere broeders en zusters graag meedoen en onderdelen van de retraite zullen begeleiden. Het betreft Br Duc Pho, Zr Tinh Tan, Br Ruong HIeu, Zr Hieu Khai. De online retraite biedt dus een unieke kans zoveel Nederlandse kloosterlingen te ontmoeten!

Hierbij presenteren zich alle deelnemende kloosterlingen:

Broeder Phap Xa (groepsfoto onder links)) woont in de kloostergemeenschap van het European Institute for Applied Buddhism in Waldbröl (Duitsland). Hij is geboren en opgegroeid in Nederland. In 2003 trad hij in als monnik en in 2010 ontving hij de transmissie tot dharmaleraar van Thich Nhat Hanh. 

monastics 2018 halfZuster Sang Nghiem (groepsfoto midden) is 12 jaar geleden ingetreden als non bij Plum Village. Vorig jaar kreeg ze de transmissie tot dharmaleraar. Zuster Sang Nghiem woont in het klooster Maison de l'Inspir ten oosten van Parijs

Broeder Duc Pho (groepsfoto rechts) is 36 jaar oud en woont in Plum Village Frankrijk. Hij is 4 jaar monnik.

PhamHanh nwsbrfBr. Pham Hanh (foto rechts) groeide op in Rotterdam en is ingetreden in 2012 en nu dus 9 jaar monnik, en aspirant dharmaleraar. Hij was in Nederland actief in de jongerenbeweging Wake Up.

Zr Tinh Tan:
Ik ben geboren in Vietnam in 1990. Ik kwam naar Nederland in 2002 toen ik 12 jaar was. Opgegroeid in Enschede. Sinds december 2014 ben ik ingetreden als non. Ik verblijf van toen tot heden in Lower Hamlet, Plum Village.

Br. Ruộng Hiếu:
Ik ben geboren in Vietnam in 1980 dat wil zeggen dat ik momenteel 40 jaar oud ben, opgegroeid in Purmerend vanaf mijn 6/7de jaar? Momenteel in Upper Hamlet verblijvend vanaf 2018 en sinds 17 oktober 2019 als novice monnik.

zr Lleu kaiZr T. Hiếu Khai (foto links):
Ik ben geboren in 1986 in buurt van Antwerpen (waar ik ben opgegroeid) en ben nu 34 jaar. Ik verblijf sinds november 2017 in Lower Hamlet als longterm, en de eerste twee jaar heb ik in de Happy farm gewerkt. Ik ben ingetreden in oktober 2020, en ben dus nog maar 7 maanden novice non.

Zr Tram Nghiem is ook bij de retraite aanwezig en spreekt Engels. Zij woont ook in Maison de l'Inspir in Frankrijk.

Wil je ook de Nederlandstalige kloosterlingen ontmoeten en samen met hen beoefenen? Ga dan naar deze webpagina voor meer info en om je in te schriiven

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden