Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

07 februari 2022

Peace Posters willen verbinden

Sinds kort hangen in Amsterdam Peace Posters met een ideëele en verbindende boodschap. Een van de teksten die is gebruikt, is een bekende uitspraak van Thich Nhat Hanh: 'Loop alsof je de aarde kust met je voeten'. De inspiratie voor de Peace Posters komt uit India waar langs de heilige rivier de Ganges spirituele teksten op muren staan geschilderd. Het doet ook denken aan de kerstboodschap van John Lennon en Yoko Ono in 1969, welke zij o.a. op een billboard lieten zetten. “War is over! if you want it”.

De initiatiefnemers van de Peace posters hopen dat deze posters mensen blij zullen maken, zullen verwonderen en inspireren. Dat ze passanten zullen uitnodigen om eens diep adem te halen, wat te vertragen, stil te worden en oordelen los te laten. Momenteel is het nog een lokaal Amsterdams initiatief, maar zij zouden het leuk vinden als ze het nog een keertje, buiten Amsterdam, zouden kunnen doen. 

Je kunt zelf ook een of meer Peace Posters bestellen – d.w.z. een pdf-bestand dat je zelf kunt uitprinten. Je kunt een poster voor je raam, in huis of op je werk. Op deze website kan je meer hierover lezen en ook een poster bestellen. 

Een van de initiatiefnemers is recent geïnterviewd door het Parool: Overal in de stad duiken Peace Posters op om mensen tot rust te laten komen

Om de geest van de Peace Posters zuiver te houden, mag je deze ontwerpen alleen gebruiken onder voorwaarde dat je: de inhoud van de posters onveranderd laat; geen peace posters gaat ‘wildplakken’ d.w.z. niet plakken op plekken zonder toestemming en geen peace posters gaat verkopen.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden