Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Stop met lenen en wees nu gelukkig, zegt Thay

Stop met lenen en wees nu gelukkig, zegt Thay
"Er zit een angst in ons," zegt Thay (leraar, geliefde aanspreekvorm Thich Nhat Hanh). "Je verlangt naar iets. Je bent bang dat er iets zal gebeuren. We hebben te veel van onszelf geleend [...] voor de dingen waarvan we denken dat ze essentieel zijn voor ons geluk en onze veiligheid. Deze planeet is van onze kinderen. We hebben deze planeet van onze kinderen geleend. We hebben onze planeet veel schade toegebracht. [Onze kinderen] zijn onze voortzetting; zij zijn ons. Het betekent dat we van onszelf geleend hebben, en er is niet veel meer over in onszelf. Dat is de huidige situatie."

We kunnen Thay's diepe compassie voelen als hij zegt: "We hoeven niet meer te lenen. De planeet kan het niet meer aan. Onze kinderen kunnen het niet meer aan. Wij kunnen het niet meer aan. Stop met lenen. Omdat we het niet nodig hebben. Met de beoefening kunnen we het anders doen."

Deze video en bijbehorende tekst is afkomstig van een artikel op de website van Plum Village App, waarin 9 lessen van Thich Nhat Hanh plus 9 korte video's staan. Op 15 maart geschreven door Han Sung-Yup. Je vind het artikel hier.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden