Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

The Raft, nieuwsbrief Plum Village met voeding tijdens de pandemie

The Raft, nieuwsbrief Plum Village met voeding tijdens de pandemie

The Raft (vlot in het Nederlands) is een wekelijkse Engelstalige nieuwsbrief die gedurende de pandemie onze persoonlijke en gezamenlijke beoefening van aandacht wil ondersteunen en voeden. Iedere nieuwsbrief bevat materiaal en initiatieven uit de kloosters van de wereldwijde Plum Village gemeenschap, zoals Dharmatalks, geleide meditaties, livestreams enzovoort. Een fruitmand vol voedend nieuws en een hart onder de riem, die ons helpt gegrond en verbonden te blijven in deze uitdagende tijden.

The Raft is opgestart door de Thich Nhat Hanh Foundation, het Plum Village klooster, Parallax Press en het Plum Village App team.

Je kunt je hier je abonneren op the Raft. Als je the Raft niet meer wilt ontvangen kan je je abonnement net zo makkelijk weer opzeggen.

The Raft: een vlot voor onze tijd

De Boeddha vergeleek zijn onderricht met een vlot dat ons helpt om naar de andere oever van de rivier te komen. De oever van vrede, vrijheid en welzijn. De nieuwe wekelijkse nieuwsbrief is een verzameling van onderricht en oefeningen die van toepassing zijn op dit moment in onze geschiedenis. We worden uitgenodigd om toevlucht te nemen in dit aanbod. Om gedurende deze pandemie vreugdevol mee te drijven op dit Vlot.

"We zouden het onderricht als een vlot moeten zien dat ons over de rivier kan brengen. En als we dan op de andere oever zijn aangekomen kunnen we het vlot achter laten voor iemand anders om te gebruiken”.

Thich Nhat Hanh heeft ons erop gewezen dat wij dit vlot beschikbaar aan anderen kunnen maken nadat wij er ons voordeel mee hebben gedaan. Je wordt uitgenodigd om op te stappen. En als het bevalt deel het dan met je sanghavrienden en vriendinnen. De ondertaande geleide meditatie is een voorbeeld van wat er op The Raft te vinden is.

Calm-Ease: Een geleide meditatie door Thich Nhat Hanh

 

Watering your Seeds of Joy

Meezingen met de monikken van Deer Park klooster kan ook. Je kunt genieten van de liedjes van de monikken voordat zij beginnen met hun werk meditatie. Na het meezingen kun je natuurlijk thuis zelf de stofzuiger ter hand nemen.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden