Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De Plum Village Podcast: "The Way Out is In"

De Plum Village Podcast:

Phap Huu

Broeder Phap Huu deelt verhalen uit zijn zeventienjarige periode als Thay's persoonlijke begeleider, en geeft een glimp van het leven in de kloostergemeenschap. Je hoort ook over Thay's vroege jaren als monnik in het door oorlog verscheurde Vietnam, zijn reizen naar andere delen van de wereld, en hoe hij zijn krachten bundelde met leiders op het gebied van burgerrechten zoals Martin Luther King Jr. om op te roepen tot wereldwijde vrede.

Jo Confino

 Jo Confino is journalist en was redacteur bij de Guardian en de Huffington Post. Duurzaamheid was en is een van zijn belangrijkste onderzoeksgebieden. Hij deelt zijn eerste ervaring met het interviewen van Thay en waarom hij momenteel in de buurt van het klooster woont, in het zuiden van Frankrijk.

Jo an Huu

Aflevering 1

In de eerste aflevering ontmoeten we beide gastheren en delen zij hun aspiraties voor deze serie. In deze eerste aflevering bespreken ze de keuze van de titel en de betekenis ervan, de kunst van het kalligraferen, het werk van de zen-kloostergemeenschap Plum Village, het ontdekken van de beoefening van mindfulness in de traditie van Plum Village, en hun eerste ontmoetingen met Thay.

De discussie gaat verder nog over de ideeën achter toegepast of geëngageerd boeddhisme en het onderlinge verband tussen lijden en geluk. De aflevering eindigt met een geleide meditatie door broeder Phap Huu. Je kunt de podcast vinden op je favoriete podcastapp, de plum village app of hier beluisteren op de website van Plum Village

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden