Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

30 april 2022

To Be or not to Bee

Van 24 April tot 12 Juni exposeert Madelon Hooykaas met haar tentoonstelling ‘To Be or not to Bee’, in Museum Rijswijk.

Madelon is sinds lang een student van Thich Nhat Hanh en lid van de Orde van Interzijn. Zij is een pionier op het gebied van video en video-installaties. Ze doet al langer artistiek onderzoek naar de bijen en in haar werk legt ze relaties met de natuur. 

Madelon verwijst in haar video ‘– die tot stand kwam tijdens de coronacrisis – ook naar een aan Einstein toegeschreven voorspelling: als de bijen uitsterven, moet de mensheid zich zorgen gaan maken.   De tentoonstelling legt een relatie tussen de Natuurtuin in het Wilhelminapark in Rijswijk waar de Vietnamese imker Hung Nguyen bijen houdt, en een project in Vietnam waar hij lesgeeft in het bijenhouden aan weeskinderen en jongeren om zo op een manier die de natuur ten dienste staat honing te produceren.

In de tentoonstelling worden filmbeelden getoond die Madelon maakte van de imker en de jongeren in midden Vietnam die leren honing te verzamelen. Daarnaast zijn er verschillende werken van Madelon te zien en een kalligrafisch werk en een beeld van bijenwas van Hung Nguyen. Met de expositie hoopt Madelon de toeschouwer na te laten denken over de huidige crisis waarin de bijenvolkeren verkeren door toedoen van de mensen.

Museum Rijswijk

Museum Rijswijk is gevestigd in een herenhuis in het oude centrum van Rijswijk. Het museum heeft een fijn terras, een mooie oude binnentuin en diverse expositieruimtes.

Hier kan je meer lezen over de expositie van Madelon.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden