Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

10 oktober 2021

Vier nieuwe boeken voor inspiratie en verdieping

Parallax Press heeft onlangs vier nieuwe, Engelstalige boeken uitgebracht die interessant zijn voor zowel beginnende als meer ervaren beoefenaars: Stepping into Freedom - An Introduction to Buddhist Monastic Training, Enjoying the Ultimate, How to Live When a Loved One Dies en The Eight Realizations of Great Beings. De eerste drie uitgaven zijn van de hand van Thich Nhat Hanh, de laatste van Broeder Phap Hai. Deze boeken zijn (nog) niet vertaald in het Nederlands.

Stepping into Freedom - An Introduction to Buddhist Monastic Training

De 99 praktische gedichtjes (gatha’s), de 10 voorschriften voor novicen en de 41 goede manieren in dit boek helpen ons om een heilzaam en gelukkig leven te leiden. Ze geven inspiratie voor alle momenten in het leven: van het ’s ochtends ontwaken, met aandacht wandelen, werken en eten, tot een kaars aansteken in de avond. Het boek is interessant voor degenen die het pad van mindfulness net ontdekt hebben en het willen integreren in hun dagelijkse activiteiten. Voor degenen die in een spirituele gemeenschap wonen of daar meer over willen weten, geeft het verdieping en inzicht in het kloosterleven.

Bekijk dit boek bij Parallax Press

How to Live When a Loved One Dies - Healing Meditations for Grief and Loss

Als we een dierbare verliezen, is het enige wat we kunnen doen met aandacht ademen en lopen. Thich Nhat Hanh geeft in dit boek adviezen over hoe we kunnen omgaan met de storm van emoties, die ons overweldigt als een dierbare overlijdt. Hoe we ons kunnen verzoenen met dood en verlies, hoe we verbonden kunnen blijven met onze dierbaren en hoe we ons verdriet kunnen transformeren in vreugde.

Bekijk dit boek bij Parallax Press

4 boeken Parallax

Enjoying the Ultimate

Dit boek bevat de eerste Engelse vertaling van het hoofdstuk over Nirvana in de Chinese Dharmapada (verzameling verzen van de Boeddha). Thich Nhat Hanh heeft dit korte en complexe hoofdstuk eerder in het Vietnamees en op een begrijpelijke manier vertaald. "Nirvana is iets dat altijd en overal aanwezig is. Als je weet hoe je ermee in contact kunt komen, zul je het automatisch ervaren. Het is als de verfrissende ochtendlucht. Het is er gewoon. Je hoeft je raam maar te openen of naar buiten te gaan en je kunt ervan genieten. Als we mindfulness oefenen, kunnen we naar buiten gaan en van het ultieme genieten."

Bekijk dit boek bij Parallax Press

The Eight Realizations of Great Beings - Essential Buddhist Wisdom for Realizing Your Full Potential

Broeder Phap Hai (senior dharmaleraar) neemt ons in dit boek mee in zijn ervaringen met de Acht Inzichten van de Grote Wezens (hier vind je de soetra). Met humor deelt hij de spirituele inzichten en wijsheid die hij in zijn 25-jarig monnikenbestaan heeft opgedaan. Daarmee geeft hij een praktische handleiding aan iedereen die op zoek is naar de belangrijke dingen in het leven.   

Bekijk dit boek bij Parallax Press

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden