Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

16 mei 2021

Online recitatie en studie Vijf Aandachtsoefeningen

De Vijf Aandachtsoefeningen zijn een belangrijk hulpmiddel voor het leven in aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh. De mogelijkheid om online samen te komen en met elkaar in gesprek te gaan hebben een stimulerende werking op de bestudering en beoefening van deze aandachtsoefeningen.  Er zijn verschillende initiatieven in Nederland en Vlaanderen. Zo lopen er momenteel twee online series voor recitatie en na de zomer is er een nieuwe serie verdiepingsdagen.

De Vijf Aandachtsoefeningen zijn een concrete manier om met liefdevolle aandacht ('mindfulness') te leven. Ze helpen ons om ons bewustzijn van lijden en vreugde te vertalen in voedend, helend en beschermend handelen, spreken en denken. Ze zijn een prachtige weergave van de leringen van de Boeddha en de inzichten van Thich Nhat Hanh.

Recitaties

Zowel vanuit de Nederlandse als vanuit de Vlaamse sangha worden maandelijks recitatie bijeenkomsten aangeboden over de Vijf Aandachtsoefeningen.

  • Ceremonie voor Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen. Aangeboden door drie Nederlandse Ordeleden. Bestaande uit een recitatie ceremonie, gevolgd door de bespreking van één aandachtsoefening. Volgende online Ceremonie zaterdag 12 juni, 7.30 u. Lees meer
  • Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen, aangeboden door beoefenaars van de Vlaamse sangha. Alle aandachtsoefeningen worden voorgelezen,  één wordt besproken. Volgende online bijeenkomst maandag 21 juni om 20 u. Lees meer

Serie van vijf verdiepingsdagen

Voor meer diepgaand begrip, studie en beoefening van de Vijf Aandachtsoefeningen wordt door drie Ordeleden een serie verdiepingsdagen aangeboden. De serie start na de zomer op zaterdag(avond) en zondag. Data: 11 & 12 september, 16 & 17 oktober, 13 & 14 november, 18 & 19 december en 15 & 16 januari, 2022. We beginnen zaterdagavond om 19:15 en eindigen zondagmiddag om 17:30.

Lees meer: informatie en de mogelijkheid om je aan te melden 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden