Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Dit najaar opnieuw een online serie over de Vijf Aandachtsoefeningen

Dit najaar opnieuw een online serie over de  Vijf Aandachtsoefeningen
In september 2021 gaat de tweede online serie van vijf verdiepingsdagen over de Vijf Aandachtsoefeningen van start.

De Vijf Aandachtsoefeningen zijn een concrete manier om met liefdevolle aandacht (“mindfulness”) te leven. Ze helpen ons om ons bewustzijn van lijden en vreugde te vertalen in voedend, helend en beschermend handelen, spreken en denken. Ze zijn een prachtige weergave van de leringen van de Boeddha en de inzichten van Thich Nhat Hanh.

On en Off-screen

Elke verdiepingsdag beslaat een periode van ongeveer 24 uur, waarin we samen deels online en deels thuis (off-screen) oefenen met de aandachtsoefening die deze dag centraal staat. In de week voorafgaande aan de verdiepingsdag worden we uitgenodigd om de aandachtsoefening te bestuderen; op de dag zelf nemen we onze vragen, moeilijkheden, uitdagingen en inzichten rondom de betreffende aandachtsoefening mee om met elkaar te delen en ermee te oefenen.

Begeleiding

Deze dagen worden begeleid door drie leden van de Orde van Interzijn, Peter van Leeuwen, Albertine Smit en Maria Moonlion. Ze zijn bedoeld voor iedereen die bekend is met de Vijf Aandachtsoefeningen en samen met anderen zijn of haar beoefening daarmee wil verrijken en verdiepen. Zowel mensen die ze wel en die ze niet al hebben aangenomen zijn welkom. 

Save the date

De dagen beginnen op de zaterdagavond om 19:15 en eindigen op zondagmiddag om 17:30 en worden eens per maand georganiseerd. De dagen zullen op de volgende zaterdagen en zondagen worden gegeven: 11 & 12 september, 16 & 17 oktober, 20 & 21 november, 18 & 19 december en 15 & 16 januari, 2022.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden volgt medio half juni 2021.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden