Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

12 juni 2022

Nederlandstalige zomerretraite EIAB: De weg van liefde en begrip

Van 09-08-2022 tot en met 14-08-2022 vindt in het European Intitute of Applied Buddhism (EIAB) de jaarlijkse Nederlandstalige zomerretraite plaats. De voertaal is Nederlands en Engels. Er is ook een kinderprogramma, daar wordt Nederlands gesproken. In onderstaand artikel vindt u een collage van foto's van de vorige retraite in 2021. Onderaan het artikel kunt u informatie vinden over prijs en aanmelding en de mogelijkheid van carpoolen.

De weg van liefde en begrip

Vaak zijn we meer bezig met plezier op de korte termijn en verliezen we de effecten van ons handelen op de lange termijn uit het oog. Deze retraite geeft ons een kans om stil te staan en ons leven diepgaand te bekijken. Volgens de Boeddha ontstaat het meeste lijden door verkeerde waarnemingen. Zo verwarren we vaak consumptie met geluk, seksueel genot met liefde, een goed inkomen met veiligheid en verlangens met werkelijke behoeftes.

EIABc 1230

Wij zijn een

Ook hebben we de neiging om alles van elkaar te onderscheiden en blind te zijn voor onze onderlinge verbondenheid. Zo hebben we een denkbeeldige grens getrokken tussen onszelf en andere mensen, tussen ons en andere dieren, planten, oceanen en Moeder Aarde. Alleen werkelijke liefde kan deze afscheidingen overwinnen.

EIABb1230

Stoppen en rusten

Een retraite biedt de mogelijkheid om de tijd te nemen voor jezelf en de ander. In de gezamenlijke energie van volle aandacht, liefde en mededogen is het mogelijk om tot rust te komen en een verschil maken voor onszelf en voor de moeder Aarde. 

EIABa1230

Praktische informatie

Er zijn 1-, 2- en 3-4-persoonskamers met verschillende sanitair opties. Een alleengaande deelnemer kan alleen een eenpersoonskamer boeken. Een gedeelde kamer kan alleen geboekt worden door deelnemers die in hetzelfde huishouden wonen of zich samen inschrijven. Om veiligheidsredenen zijn de opties voor een kampeerder en overnachting elders komen te vervallen.

De deelnameprijs varieert per soort kamer dat je kiest. Het varieert van 350 - 475 euro (resp 3-4 -persoonskamer en 1-persoonskamer). 

We hebben een carpoolpagina aangemaakt op carpoolorganiser. com. Als je iemand mee kunt nemen geef je dat hier aan: https://www.carpoolorganiser.com/event/zomer-retraite-eiab-de-weg-van-liefde-en-begrip. Als je een rit zoekt kijk je op dezelfde pagina.

Meer informatie en aanmelden op de website van het EIAB

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden