Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zondag 20 dec: de Hartsoetra online verdiepingsdag

Zondag 20 dec: de Hartsoetra online verdiepingsdag
Op zondag 20 december organiseren we een online verdiepingsdag over de Hartsoetra met dharmaleraar Tineke Spruytenburg. De Hartsoetra is een kerntekst in het boeddhisme van Thich Nhat Hanh. Hij schreef zelfs een nieuwe eigen vertaling. Lees het in The Other Shore.

De Hartsoetra is essentieel en wordt in alle Boeddhistische tradities al honderden jaren en veelal dagelijks gereciteerd.

Het is een korte, diepgaande tekst waarin de kern, het hart, van de boodschap van de Boeddha is verwoord: de leer over leegte en over de onderlinge afhankelijkheid van al wat is; het ‘Interzijn’ zoals Thich Nhat Hanh dat noemt.

Op deze studiedag bestuderen we de tekst en uitleg van de soetra en reflecteren we op de betekenis ervan in ons dagelijks leven. Intellectueel begrip, zei Thay vaak, is niet voldoende. Het is zaak één te worden met de soetra en deze diepgaand te verstaan (p. 34 The Other Shore).

Begeleiding door Tineke Spruytenburg (foto), dharmaleraar, en Sietske Roeholt, lid van de Orde van Interzijn. Sietske en Tineke delen in korte lezingen hun begrip; deelnemers aan de studiedag worden tussendoor uitgenodigd om met behulp van een of twee vragen te reflecteren op het eigen verstaan.

Verder lezen en aanmelden

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden