Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Praktische informatie Vriendenhuis

vriendenhuis nooitgedachtVriendenhuis Nooitgedacht (link) is een heerlijk groot huis in Tricht in de lieflijke Betuwe, vlakbij de Linge, te midden van appel-, peren- en kersenboomgaarden en 20 minuten lopen vanaf het station van Geldermalsen. Het is een huis waar activiteiten in de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh plaatsvinden.

Adresgegevens: Middelweg 45, 4196 JG Tricht. 

Accommodatie: Het Vriendenhuis Nooitgedacht beschikt over 6 slaapkamers met 3 tot 4 bedden. Mannen en vrouwen worden gescheiden ingedeeld en het is niet altijd mogelijk rekening te houden met wensen om een slaapkamer te delen. Er is geen mogelijkheid voor een 1-persoonskamer. Mocht dit een probleem zijn dan kan je eventueel zelf een kamer boeken in een hotel of B&B in de omgeving. 

Maaltijden: er wordt (samen) vegetarisch gekookt. Veganistisch eten is ook mogelijk. Er kan geen rekening worden gehouden met dieetwensen. Neem eventueel je eigen eten mee.

Mobiliteitsproblemen?
Het Vriendhuis is geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Het huis biedt geen faciliteiten voor rolstoelgebruikers.

Heerlijke huishouden
Vriendenhuis Nooitgedacht is voor en door vrienden van de Nederlandse sangha. Bewoners en deelnemers (de vrienden) dragen samen zorg voor het huishouden en het schoonhouden van de ruimtes. Het Heerlijke Huishouden maakt, als een oefening in aandacht, onderdeel uit van het weekendprogramma. Op die manier wordt niet alleen alles weer schoon voor de volgende groep maar dragen we gezamenlijk bij aan de sfeer van zorgzaamheid en rust in het huis. De activiteiten zijn:

  • opruimen slaapkamers en algemene ruimtes
  • stofzuigen en dweilen van gebruikte ruimtes, inclusief gangen
  • schoonmaken toiletten
  • schoonmaken douches

Meenemen: Vrienden (deelnemers) zorgen zelf voor: 

  • lakens of slaapzak en kussensloop. Dekbedden zijn aanwezig
  • handdoek
  • omslagdoek
  • kleding voor lopmeditatie buiten, ook als het minder mooi weer is
  • zaklantaarn. 

Meditatiekussens, bankjes, matjes en stoelen zijn aanwezig.

Financiële bijdrage / dana
Vriendenhuis Nooitgedacht werkt grotendeels op basis van dana, giften. Na afloop van de activiteit kan je een donatie geven aan het Vriendenhuis.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden