Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Samenwerkingsplatforms Leven in Aandacht

Onze Leven in Aandacht-gemeenschap is gebaat bij zoveel mogelijk samenwerking tussen de verschillende groepen en personen die hierbinnen actief zijn. Daarom zijn er twee digitale samenwerkingsplatforms, waar iedereen binnen de sangha zich bij aan kan sluiten. Het Bamboebos voor onderlinge communicatie, en de Wolken voor centrale opslag van onze gezamenlijke documenten. Zo vinden we elkaar, en maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ideeën.

Communiceren in het Bamboebos

Bamboebos screenshot kleinHet Bamboebos is een eenvoudig te gebruiken digitaal berichtensysteem voor teamcommunicatie. Het wordt o.a. gebruikt door het bestuur, de webredactie, de Klankschaal, het Verdiepingsprogramma, de Earthholders community, de werkgroep nieuw sanghahuis, en steeds komen er weer nieuwe groepjes bij. Het Bamboebos houdt alle communicatie centraal en transparant. Zo is het makkelijker bij te houden welke afspraken en ideeën er zijn (en vermijden we ingewikkelde e-maildiscussies) binnen een bepaalde groep. Maar ook kun je zien waar andere groepjes mee bezig zijn en contact leggen. Of je kunt een oproep doen en daarmee gemakkelijk veel mensen binnen de gehele gemeenschap bereiken.
Zo kunnen we ondanks het feit dat we verspreid over het land wonen, meer betrokken zijn bij elkaar, bouwen aan een grote liefhebbende gemeenschap en samenwerken aan ons doel: het verspreiden van Thay’s gedachtengoed.
Het Bamboebos is er voor iedereen, voor iedere commissie of werkgroep in onze traditie die meerwaarde ziet in samenwerking en verbinding. Maar ook voor individuele sanghaleden die graag meer op de hoogte willen zijn.

Om toegang te krijgen moet je worden uitgenodigd. Je kunt een bekende die er al in zit om een uitnodiging vragen, of je kunt per e-mail een verzoek doen via . Vermeld dan je naam, je sangha en kort waarom je wilt worden toegevoegd. Je ontvangt dan een link naar de aanmeldpagina en een instructie.

Centraal opslaan van documenten in de Wolken

Wolken appDe Wolken is een online plek voor documentopslag die hetzelfde werkt als Google Drive of Dropbox. De Wolken is speciaal voor Leven in Aandacht. Hier willen we zoveel mogelijk alle documenten gerelateerd aan onze gemeenschap gaan opslaan. Dat geldt voor het bestuur, het verdiepingsprogramma en de redacties, en voor elke andere werkgroep of commissie voor wie documenten delen handig is.

De Wolken zijn nog in ontwikkeling, binnenkort vind je hier meer informatie over de werking.
Wil je nu al toegang: stuur een email naar en vermeld dan je naam, je sangha en kort waarom je wilt worden toegevoegd.

Terug naar Over ons/ Stichting Leven in Aandacht

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden