Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Antwerpen

 • Naam: Sangha De Lotusknop
 • Plaats: Antwerpen
 • Adres: Minze, Offerandestraat 1, 2060 Antwerpen
 • Antwerpen - Lotusknop

  Over ons

  Naast de Antwerpse Sangha De Bloeiende Lotus, die op dinsdag bijeenkomt, merkten we in Online Sangha De Lotusbloem de nood aan een Antwerpse Sangha die op een andere dag samenkomt. Zodoende ontstond tussen die lotussen een nieuwe knopje. 

  We startten in januari 2018.

  Onze activiteiten

  We komen samen op de tweede donderdag van elke maand in de ontspanningshoek van Minze (op de hoek met de Dambruggestraat, 2de verdieping boven de apotheker).

  Uitzonderingen op deze regelmaat zijn mogelijk en worden hier aangegeven. Check onze pagina hier regelmatig voor wijzigingen of 'like' de pagina van Leven in Aandacht Vlaanderen op facebook om op de hoogte te blijven.

  Volgende bijeenkomsten: 12 juli en 9 augustus

  Vanaf 20u tot 22u beoefenen we samen geleide of stille meditatie, loopmeditatie, theemeditatie en dharmadelen volgens de traditie van Plum Village. Wie wil kan nadien nog blijven napraten bij een kopje thee.

  Praktisch

  De deur is open vanaf 19u45. We starten om 20u. Kom graag 10 minuutjes vooraf, zodat we op tijd kunnen starten. 

  Je kan op de sofa of op een stoel zitten. Zit je liever op je eigen kussen, bankje, matje,... dan moet je dat zelf meebrengen. Pantoffels of dikke sokken voor de wandelmeditatie kunnen nuttig zijn.

  De zaal is op wandelafstand van het Centraal Station. Vanuit de rand van Antwerpen vlot bereikbaar met vele trams en bussen. Voor wie met de wagen komt, is de dichtsbijzijnde parkeergarage Q-park ZOO. Rolstoelgebruikers kunnen via de lift naar boven.

  Kosten

  De kosten zijn beperkt. Je kan daarin bijdragen via dana.

  Hoe kun je meedoen?

  Er is ruimte voor velen. Maar als je de eerste keer komt, is het fijn als je je even aanmeldt via het mailadres hieronder. Dan kunnen we samen wat info uitwisselen.

  Contactinformatie

 • DaniĆ«l Lacko
 • Karin Coolsaet
 • waterlelie

  homepage image placeholder