Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Levensreis naar Frankrijk

levensreis frankrijk

door Sandra Alderden. Over een boeddhistische non die naar Frankrijk vertrok en een camping begon. 

Het leven kan mooie wendingen met zich meebrengen wanneer je de puurheid van je hart volgt. Dat kun je lezen in het boek “Levensreis naar Frankrijk” van Sandra Alderden. Rond haar dertigste gooit ze het roer radicaal om.

Ze zegt haar succesvolle baan op en vertrekt naar het buitenland. Na een tien-daagse retraite in het boeddhistische klooster Plum Village in Frankrijk zou ze vertrekken naar Peru op zoek naar haar spirituele zelf. Het blijkt niet nodig fysiek ver te reizen om te ontdekken wat zich in de diepte van het hart afspeelt. In Plum Village schiet Cupido een pijl in haar hart en wordt ze diep geraakt door de oefening van mindfulness en de kracht van de leer van Thich Nhat Hanh. Tien dagen worden maanden en uiteindelijk jaren.

Op humoristische wijze beschrijft Sandra de indrukwekkende keuzes die ze heeft gemaakt – steeds haar hart volgend. Ze treedt in als non in Plum Village, heeft prachtige ontmoetingen direct met Thich Nhat Hanh aan de keukentafel, voelt zich soms als een olifant in de porseleinkast als lange Nederlandse tussen de kleine Vietnamese zusters en heeft prachtige ontmoetingen met uiteenlopende mensen. Maar de pijl van Cupido is ook in het hart van een monnik terecht gekomen en geheel tegen de kloosterwetten in ontmoet ze de liefde van haar leven.

Hoe een nieuw leven in te richten helemaal vanaf nul na het kloosterleven samen met Santi? Sandra beschrijft de cultuurschok van het verlaten van de gemeenschap, wennen aan een relatie, de worsteling werk te vinden zonder al te veel compromissen. Jarenlange oefening van leven in aandacht en meditatie heeft de stem van het hart luid en duidelijk gemaakt. Durven dromen, doorzettingsvermogen, discipline en hard werken brengen een boerderij op het platteland met een glampingbedrijf en land ingericht naar de principes van permacultuur. Hier delen ze een inspirerend leven met de gasten, leven in verbinding met de natuur en is er ook ruimte voor de innerlijke kluizenaar.

Uitg. Altamira | jan 2015 | 244 blz. | € 17,95
Bestel dit boek bij bol.com

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden