Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Jezelf accepteren

b-jezelf-accepteren

Met mindfulness en compassie, door David Dewulf

Jezelf accepteren, met mindfulness en compassie toont aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen wat het belang is van zelfcompassie. De bijbehorende cd's bevatten zeven meditaties die je op weg zetten naar meer mededogen voor jezelf.

Eenvoudig en praktisch handboekje over mindfulness en compassie, uitgewerkt rond negen thema's zoals: veiligheid, liefde, mild zijn en kritiek met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren naast het bevorderen van zelfacceptatie en compassie. De thema's zijn herkenbaar en verwoord in heldere taal, afgewisseld met gedichten en aandachtsoefeningen. Ieder thema wordt afgesloten met een meditatie. Dezelfde meditaties zijn op twee bijgevoegde cd's opgenomen. De eenvoudige instructies worden in een traag tempo duidelijk ingesproken met steeds de adem als centraal aandachtspunt. Als afsluiting twaalf tips voor in het dagelijks leven.

De auteur is een vooraanstaand mindfulness-trainer en arts in België en is geïnspireerd door de grondlegger van de aandacht en mindfulness-training, Jon Kabat-Zinn. Heldere lay-out, overzichtelijk door indeling en verschillende lettertypes voor gedichten, meditaties en oefeningen, waarbij de meditaties zijn afgedrukt op een grijze ondergrond. Toegankelijk voor een breed publiek en beginnende beoefenaars van mindfulness.

David Dewulf is student van Thich Nhat Hanh. Hij is arts en een autoriteit op het vlak van mindfulness. Hij richtte het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) op en geeft al vele jaren mindfulnesstraining, zowel aan volwassenen als aan jongeren. Hij leidde ook vele mindfulnesstrainers op. Daarnaast werkt hij nauw samen met verschillende universiteiten om het effect van mindfulness verder te onderzoeken.

Uitg. Lannoo | april 2013 | 112 blz. | € 14,99 (incl. 2 cd's)
Ga naar bol.com om dit boek te bestellen

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden