Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Jezelf, een weg naar vrijheid

Jezelf een weg naar vrijheid

Boeddhisme ontdekken met zenleraar Cuong Lu door Paula van Liere

Iedereen wil gelukkig zijn. Zenleraar Cuong Lu zegt dat we recht hebben op geluk. Verkeerde ideeën zorgen ervoor dat we geluk niet
herkennen.

We zoeken het bijvoorbeeld in lekker eten, vakantie, gezondheid, een leuke baan of een liefdevolle relatie. Dat is allemaal fijn, maar het is voorbijgaand geluk. Er is een soort geluk dat we niet herkennen, omdat we denken dat geluk en lijden niet samengaan. Dat is een groot misverstand. We denken in tegenstellingen. Bewust en onbewust zijn we steeds bezig om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. En als we geluk gevonden hebben, willen we het vasthouden. Het kan anders. Het kan zonder strijd.

Cuong Lu biedt een nieuwe kijk op de vier edele waarheden. Hij laat zien, dat het niet nodig is om bang te zijn voor lijden en dat we ieder moment geluk kunnen ontdekken. Het is eenvoudig en moeilijk tegelijk. In Jezelf, een weg naar vrijheid leiden Cuong Lu en Paula van Liere je naar een plek in jezelf waar je lijden direct kunt ervaren en erachter zal komen dat lijden heel anders, veel rijker, is dan je dacht. Bevrijd uit de greep van angst ontdek je het geluk dat er altijd is.

Uitg. Asoka, november 2016
Paperback 256 pagina's
Ga naar bol.com om dit boek te bestellen

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden