Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De kunst van het opnieuw beginnen

de kunst van het opnieuw beginnen

door Madelon Hooykaas en Dorothea Franck

Beeldend kunstenaar Madelon Hooykaas vroeg filosoof en schrijver Dorothea Franck van gedachten te wisselen over ‘opnieuw beginnen.’ Beiden zijn op een punt aangekomen om opnieuw te beginnen, maar kan dat eigenlijk wel?

De geest is geen onbeschreven blad en de tijd is een verzamelaar. Wat doet er écht toe als je opnieuw wilt beginnen, vroegen zij zich af. Met aandacht leven, nieuwsgierig blijven, je bewust zijn van wat het leven je aanreikt en daar ‘ja’ tegen zeggen. Hooykaas en Franck schrijven over durven veranderen, reislust, boeddhisme en reflectie, over verwondering en beeldende kunst, en over het geluk van de kijker en de rijkdom van je dagen.

Madelon Hooykaas (1942) is een internationaal bekend beeldend kunstenaar en filmmaker. Daarnaast beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh en lid van de Orde van Interzijn.
Dorothea Franck (1948) schrijft over filosofie, poëzie, literatuur en de beeldende kunsten. Zij doceerde algemene taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en semiotiek aan de afdeling ‘Beeld en Geluid’ van het Conservatorium in Den Haag. Zij schreef diverse diepgaande essays over beeldend kunstenaars.

Uitgeverij de Buitenkant, Amsterdam |140 pagina’s met kleurenafbeeldingen | adviesprijs €14,50
Koop dit boek via deze link bij bol.com

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden