Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De novice

b.kl.de noviceEen verhaal over ware liefde en wijsheid
Thich Nhat Hanh vertelt in dit boek de eeuwenoude legende van Kinh Tam. Zij werd geboren in een aristocratische Vietnamese familie, trouwde maar werd verstoten, en trad vermomd als man in in een boeddhistisch klooster. 

 

De toegewijde novice moet dan kiezen: onthult ze haar ware identiteit of ondergaat ze een onterechte straf? Een verhaal in sprookjesachtige bewoordingen over de vier belangrijkste elementen van de boeddhistische liefde: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, vreugde en vrijheid.
In het vervolg van dit boekje trekt zuster Chan Kong, een naaste medewerkster van Thich Nhat Hanh, parallellen tussen het verhaal van Kinh Tam en de levensgeschiedenis van Thich Nhat Hanh en zijn volgelingen. Wederwaardigheden uit de Vietnamoorlog en uit de recente geschiedenis van het Bat Nha-klooster worden beschreven.
In het laatste deel van het boek vertelt ook Thich Nhat Hanh over zijn leven en werk tijdens de Vietnamoorlog, met name hoe hij met woede en angst omging en hoop probeerde te houden door diep te kijken en terug te gaan naar zijn ware thuis in zichzelf.Oorspronkelijke titel: The novice; a story of true love
Uitg. Ten Have | juni 2012 | 124 blz. | paperback € 14,95 
Klik hier (paperback) om dit boek te bestellen bij bol.com

 

 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden