Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Sangha Wageningen e.o.

Wageningen

Adres bijeenkomst

Sangha buiten: links van het Hotel de Wageningse Berg, boskant . Sangha's binnen: Generaal Foulkesweg 28 en op Wageningen-Hoog.

Contactgegevens

AnneMarie Viergever
E.:

Over ons

Sangha Wageningen is een groep van rond de 12 mensen die wekelijks bijeenkomen. Omdat er meer meditatiemogelijkheden zijn, zijn onze groepen klein en laagdrempelig. Meestal zijn er zo 5 mensen bij een meditatie. Nieuwe mensen zijn daarom ook meer dan welkom.

De sangha Wageningen biedt meerdere mogelijkheden om te mediteren. Er is op zondagochtend elke week een buitensangha (10.30-12 uur) en om de twee weken op zondagochtend een binnensangha  (10.00 uur -12.00 uur). Daarnaast is op donderdagochtend (10.30-12.00) een meditatiebijeenkomst bij een van de leden thuis. Het programma is zowel binnen als buiten o.a.: loopmeditatie, stille (begeleide) meditatie, mindful movements en dharmadelen. Naar aanleiding van de recente oorlog is er aandacht voor vredesmeditatie en daarbij passende teksten. We verdelen alle onderdelen van het programma. Iedereen neemt een taak op zich.

Onze activiteiten

In onze sangha beoefenen we in de traditie van Thich Nhat Hanh. Deze traditie biedt een rijkdom aan mogelijkheden waardoor geen enkele bijeenkomst precies hetzelfde is als de vorige keer. In de ene bijeenkomst ligt de nadruk op stille meditatie, de andere keer lezen we een tekst.

We beginnen de bijeenkomst vaak met een geleide meditatie, gevolgd door loop- of stille meditatie. Daarna reciteren we bijvoorbeeld de vijf aandachtsoefeningen. Aansluitend drinken we in aandacht onze thee met lekkers. Na de thee is er dharmadelen: we oefenen in aandachtig luisteren en spreken en delen over onze dagelijkse beoefening en over wat ons raakt. We spreken vanuit ons hart en luisteren op een open manier. Soms sluiten we af met een gezamenlijk lied (ook dat kan het leven in het hier en nu ondersteunen). En af en toe organiseren we een Dag van Aandacht.

De diverse onderdelen van een bijeenkomst worden steeds door een ander sanghalid begeleid. Daarmee zorgen we ervoor dat we de bijeenkomsten samen dragen.

Hoe kan je meedoen?

Nieuwe geïnteresseerden zijn zeer welkom en kunnen zich aanmelden via deze website bij onze contactpersoon. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met één van de sangha-leden voor extra uitleg en informatie over de sangha. Handig om wat meer te weten over de gebruiken en de verschillende onderdelen van de beoefening. Als je daar behoefte aan hebt, kun je de eerste tijd terugvallen op degene die jou de uitleg heeft gegeven, zodat je niet ineens zomaar in een vreemde groep belandt zonder een beetje houvast. Dat geldt ook voor vragen die je misschien hebt over hoe we met elkaar oefenen en welke kenmerken de traditie van Thich Nhat Hanh heeft.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden