Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wereldwijde initiatieven

Vanuit de internationale kloostergemeenschap van Plum Village voor geengageerd boeddhisme zijn wereldwijde initiatieven opgezet om specifieke doelgroepen of onderwerpen te benaderen. Hierbij drie voorbeelden.

Earth Holder Community: In actie voor Moeder Aarde

EH logo 6x6De Earth Holder Community is in 2015 in de Verenigde Staten opgericht op initiatief van de Plum Village gemeenschap voor geëngageerd boeddhisme. De missie is om mindfulness, compassie, heling en geweldloosheid te verspreiden ter bescherming van elkaar, alle levende wezens en de Aarde. Hiermee kan gezamenlijk de klimaatproblematiek worden aangepakt, ieder voor zich èn vanuit zijn of haar sangha.

Lees meer: Earth Holder Community: In actie voor Moeder Aarde

Wake Up Schools - Mindfulness in het onderwijs

Happy Teachers kleinWake Up Schools werd in 2008 op initiatief van zenmeester Thich Nhat Hanh opgericht als een programma om leerkrachten te ondersteunen om mindfulness toe te passen in hun eigen leven en vrijheid en geluk voor zichzelf tot stand te brengen. Om op basis hiervan deze oefenpraktijken te kunnen delen met collega’s en leerlingen of studenten op hun scholen. Wake Up Schools organiseert retraites en ondersteunt leerkrachten om zelf de mindfulnessbeoefening uit te dragen. Het gedachtegoed van Wake Up Schools (WUS) is neergelegd in het boek Happy Teachers change the world. 

Lees meer: Wake Up Schools - Mindfulness in het onderwijs

Wake Up - Mindfulness voor en door jongeren

Wake Up TogetherWake Up is een actieve wereldwijde gemeenschap van jonge mindfulness beoefenaars (18 – 35 jr), die geïnspireerd zijn door de leer van zenmeester en vredesactivist Thich Nhat Hanh. We komen samen om mindfulness te beoefenen om voor onszelf te zorgen, onze vreugde en geluk te voeden en bij te dragen aan een gezonde en liefdevolle maatschappij.

Lees meer: Wake Up - Mindfulness voor en door jongeren

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden