Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken voor ouders en kinderen

Deze boeken gaan over mindfulness voor kinderen en zijn gericht op ouders, leerkrachten en op de kinderen zelf. Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

Aap en Panda

aap pandaOver wilde apengedachten, door Petra Gijzen (illustraties), Sonja Gijzen, Inez van Goor (redactie)
Aap is niet blij, Panda, het vriendje van Aap, ziet er altijd blij en gelukkig uit. Ze doen dezelfde dingen, hoe kan dat? Op een speelse en leerzame wijze leren we dat Aaps grote gedachtesprongen hem in de weg zitten. Aap denkt steeds aan iets anders en niet aan waar hij op dat moment mee bezig is.

Lees meer: Aap en Panda

Hup, Peter, hup

hup peter hupEen verhaal aangevuld met mindfulness oefeningen, door Brett Preiss

Peter is een pelikaan. Een hele bijzondere pelikaan. Hij heeft maar één vleugel. Op een dag ontdekt Peter zijn talent. En dat opent een nieuwe wereld voor hem. Het verhaal geeft alle kinderen de inspiratie om in zichzelf te geloven en moedig te zijn.

Lees meer: Hup, Peter, hup

Mediteren met kinderen

mediteren met kinderen

door D. Fontana en I. Slack

Mediteren met kinderen is bestemd voor volwassenen.
Het laat zien hoe je kinderen vertrouwd kunt maken met meditatie. Het eerste deel bevat een inleiding waarin aandacht wordt besteed aan de kenmerken van de verschillende leeftijdscategorieën.

Lees meer: Mediteren met kinderen

MindfulKids, HeartfulKids

mindfulkids

een boek voor kinderen over aandacht en vriendelijkheid, door G. Langenberg en R. Brandsma

Anders dan de titel doet vermoeden, is dit een Nederlandstalig boek. Het is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Door ontspanningsoefeningen en aandachttraining leert het kinderen om te gaan met stress en zich beter bewust te zijn van hun lichaam en emoties. Het boek bevat levendige voorbeelden en leuke illustraties.

Lees meer: MindfulKids, HeartfulKids

Mindfulness voor je kids

b.kl.mindfulness kids

door David Dewulf

Kinderen kunnen leren om hun gevoelens te plaatsen en tot rust te komen. Dit is belangrijk, want steeds vaker hebben ze last van spanningen of haken ze af op school. Mindfulness, de succesvolle methode om efficiënt om te gaan met stress, blijkt ook bij kinderen tot goede resultaten te leiden.

Lees meer: Mindfulness voor je kids

Mindfulness voor jongeren

mindfulness jongeren

door David Dewulf

Dit boek is speciaal voor jongeren geschreven en toont aan de hand van een praktisch 8-stappenplan hoe mindfulness een weg kan zijn naar meer zelfvertrouwen, minder piekeren, minder stress en positief denken.

Lees meer: Mindfulness voor jongeren

Planting Seeds

b.kl.planting seedsPracticing Mindfulness with Children, by Thich Nhat Hanh and Wietske Vriezen

Planting Seeds' biedt inzichtte, concrete activiteiten en programma's die ouders en leraren kunnen toepassen op school en thuis op een manier die aansluit bij de leefwereld van kinderen. Helaas is dit boek nog altijd niet in het Nederlands vertaald.

Lees meer: Planting Seeds

Vier hartsvrienden

b-vier hartsvrienden

Leven vanuit je hart, door Douwe Hoitsma

Dit boek vertelt het verhaal van vier hartsvrienden. Ze wonen samen in het bos en zijn echt dikke hartsvrienden. Het lijken misschien gewone dieren, maar dat zijn ze niet want elk dier heeft iets bijzonders. Pelle Paard is heel rustig en kalm.

Lees meer: Vier hartsvrienden

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden