Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken voor ouders en kinderen

Deze boeken gaan over mindfulness voor kinderen en zijn gericht op ouders, leerkrachten en op de kinderen zelf. Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.

Aap en Panda

aap en pandaOver wilde apengedachten, door Petra Gijzen (illustraties), Sonja Gijzen, Inez van Goor (redactie)
Aap is niet blij, Panda, het vriendje van Aap, ziet er altijd blij en gelukkig uit. Ze doen dezelfde dingen, hoe kan dat? Op een speelse en leerzame wijze leren we dat Aaps grote gedachtesprongen hem in de weg zitten. Aap denkt steeds aan iets anders en niet aan waar hij op dat moment mee bezig is.

Lees meer: Aap en Panda

Hup, Peter, hup

hup peter hupEen verhaal aangevuld met mindfulness oefeningen, door Brett Preiss

Peter is een pelikaan. Een hele bijzondere pelikaan. Hij heeft maar één vleugel. Op een dag ontdekt Peter zijn talent. En dat opent een nieuwe wereld voor hem. Het verhaal geeft alle kinderen de inspiratie om in zichzelf te geloven en moedig te zijn.

Lees meer: Hup, Peter, hup

Mediteren met kinderen

mediteren met kinderen

door D. Fontana en I. Slack

Mediteren met kinderen is bestemd voor volwassenen.
Het laat zien hoe je kinderen vertrouwd kunt maken met meditatie. Het eerste deel bevat een inleiding waarin aandacht wordt besteed aan de kenmerken van de verschillende leeftijdscategorieën.

Lees meer: Mediteren met kinderen

MindfulKids, HeartfulKids

mindfulkids

een boek voor kinderen over aandacht en vriendelijkheid, door G. Langenberg en R. Brandsma

Anders dan de titel doet vermoeden, is dit een Nederlandstalig boek. Het is geschreven voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Door ontspanningsoefeningen en aandachttraining leert het kinderen om te gaan met stress en zich beter bewust te zijn van hun lichaam en emoties. Het boek bevat levendige voorbeelden en leuke illustraties.

Lees meer: MindfulKids, HeartfulKids

Ruimte geven & dichtbij zijn

Mindfulness voor ouders met pubers (12-19 jaar) door Eline Snel

Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid en tegelijkertijd kunnen ze die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie.

Lees meer: Ruimte geven & dichtbij zijn

Vier hartsvrienden

b-vier hartsvrienden

Leven vanuit je hart, door Douwe Hoitsma

Dit boek vertelt het verhaal van vier hartsvrienden. Ze wonen samen in het bos en zijn echt dikke hartsvrienden. Het lijken misschien gewone dieren, maar dat zijn ze niet want elk dier heeft iets bijzonders. Pelle Paard is heel rustig en kalm.

Lees meer: Vier hartsvrienden

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden