Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Boeken Thich Nhat Hanh (Ned)

Op deze pagina's een overzicht van de in het Nederlands vertaalde boeken van Thich Nhat Hanh die momenteel te verkrijgen zijn in de boekhandel. Op bol.com zijn ook tweedehands boeken verkrijgbaar. Zie aldaar voor het volledige overzicht van alle  (nieuwe en gebruikte) Nederlandstalige boeken van Thich Nhat Hanh.

Als je een boek wilt bestellen bij bol.com, ga dan via de bij het boek aangegeven link: dit levert de stichting provisie op.
Het is ook mogelijk via  boeken te bestellen. Bij bedragen boven de € 25,—worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Aandacht is als zonneschijn

b.kl.aandacht zonneschijnBundel met 49 becommentarieerde gatha's: korte verzen die je kunt opzeggen tijdens je dagelijkse bezigheden, om te groeien in bewustzijn en aandacht. Dat brengt vrede, vreugde en inzicht. Er zijn verzen om de dag mee te beginnen, verzen voor meditatie, voor het eten in aandacht en verzen voor tal van andere dagelijkse activiteiten zoals autorijden.

Lees verder

Adem is bewustzijn

b.kl.adem is bewustzijnAnapanasati-soetra
Dit boekje bevat een vertaling van een van de oudste boeddhistische teksten, het Anapanasati-soetra, over de volkomen bewuste ademhaling en de heilzame gevolgen daarvan. 

 

Lees verder

Als ik adem

Als ik ademeen keuze uit de gedichten van Thich Nhat Hanh
Als ik adem bevat een keuze uit Thich Nhat Hanh's gedichten. Zij vormen een aanvulling op zijn boeken en leerredes. Elk gedicht nodigt de lezer uit om mee te gaan in een proces van verandering. De dingen in onze wereld hebben een andere dimensie in zich.  Alles houdt met alles verband.

Lees verder

Angst

angstWijsheid om stormen te doorstaan
Angst voor eenzaamheid, voor verlies, voor ziekte of dood beheerst het leven van velen. In dit boek laat Thich Nhat Hanh zien hoe we angst hanteerbaar kunnen maken door er met aandacht mee om te gaan. 

 

Lees verder

Boeddha in lichaam en geest

boeddha in lichaam en geestStap voor stap naar verlichting
Lichaam en geest zijn één. Hoe we lopen en daarbij de aarde raken, hoe we zitten en met elkaar omgaan: lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Loopmeditatie is een goede manier om je dit te laten ervaren. Thich Nhat Hanh neemt je bij de hand. 

Lees verder

Burgerschap

b.kl.burgerschapEthiek voor een verlichte samenleving
Hoe kun je een positief verschil maken en stappen zetten op weg naar een betere wereld? Thich Nhat Hanh geeft in dit boek een waardevolle boeddhistische bijdrage aan een wereldwijde ethiek.  

 

Lees verder

De kunst van het leven

De kunst van het levenDe kern van Boeddha's leer
In het boek 'De kunst van het leven' werpt Thich Nhat Hanh een nieuw licht op ons bestaan, onze relaties en onze verbondenheid met de wereld, alles rijkelijk voorzien van persoonlijke ervaringen. Ook in dit boek staat mindfulness centraal.

 

Lees verder

De novice

b.kl.de noviceEen verhaal over ware liefde en wijsheid
Thich Nhat Hanh vertelt in dit boek de eeuwenoude legende van Kinh Tam. Zij werd geboren in een aristocratische Vietnamese familie, trouwde maar werd verstoten, en trad vermomd als man in in een boeddhistisch klooster. 

 

Lees verder

De wereld is mijn thuis

de wereld is mijn thuisHerinneringen en levenslessen van Thich Nhat Hanh
In 'De wereld is mijn thuis' staan persoonlijke herinneringen van Thich Nhat Hanh, verweven met levenslessen. Wie het huidige moment intens beleeft, kan zich overal thuis voelen, zo laat de zenmeester zien.

 

Lees verder

Geen dood, geen vrees

geen dood geen vreesWijsheid voor het leven
Vanuit boeddhistisch perspectief is de dood niet het einde. Het is een tussenstap; het is niet de werkelijkheid, maar een idee dat de mens de werkelijkheid noemt. Thich Nhat Hanh gaat in dit boek in op belangrijke boeddhistische begrippen zoals vergankelijkheid, niet-zelf en interzijn, de verbondenheid van alles en iedereen.

Lees verder

Het hart van Boeddha's leer

b.kl.hart v BLVan pijn en verdriet naar vreugde, inzicht en zelfkennis
In dit boek maakt Thich Nhat Hanh ons vertrouwd met de kernleer van het boeddhisme, zoals de vier edele waarheden en het edele achtvoudige pad, en laat hij zien dat Boeddha's lessen ook voor de moderne mens zinvol en toegankelijk zijn. 

Lees verder

Het wonder van mindfulness

het wonder van mindfulnessDe klassieke gids

Het wonder van mindfulness. De klassieke gids’ van boeddhist en zenmeester Thich Nhat Hanh is al jarenlang de meest populaire introductie in meditatie en mindfulness.

Lees verder

Hier en nu

hier en nuThich Nhat Hanh behandelt in dit boek de wonderen die mindfulness teweeg kan brengen en geeft diverse oefeningen om in het dagelijks leven werkelijk aanwezig te zijn. Aanwezig voor jezelf, met aandacht voor alles wat er in je omgaat, en met de energie om positief om te gaan met wat zich voordoet bij jezelf, bij de ander en in de wereld om ons heen.

Lees verder

Hoe werkt onze geest?

Hoe werkt onze geestBoeddhistische psychologie in 50 verzen 

In dit boek bespreekt zenmeester Thich Nhat Hanh de 50 verzen over de aard van het bewustzijn van de grote boeddhistische meester Vasubandhu uit de vijfde eeuw en de leer van de Avatamsaka Sutra.

Lees verder

In de voetsporen van de Boeddha

b.kl.voetsporen boeddha2Een inwijding in het boeddhisme in al zijn menselijkheid
Dit verhalende boek beschrijft niet alleen de uitzonderlijke levensloop van prins Siddhartha, maar is ook een indrukwekkende inleiding in het boeddhistische gedachtegoed. 

 

Lees verder

In het nu

in het nuMeditaties over tijd, liefde en geluk
Thich Nhat Hanh deelt in 'In het nu' de essentie van zijn levenslange spirituele zoektocht met de lezer, in zijn tot nog toe meest persoonlijke teksten over kalmte en tijd.

 

Lees verder

Innerlijk vuur

Innerlijk vuurMeditaties over angst, boosheid en liefde
Iedereen wil vrede, maar zoals iedereen die geprobeerd heeft het te vinden weet, vormen onze eigen emoties vaak het grootste obstakel. 'Innerlijk vuur' bevat korte meditaties en overwegingen.

Lees verder

Je bent een geschenk aan de wereld

b.kl.geschenk ad wereldMindfulness in woord en beeld. De mooiste fragmenten uit het werk van Thich Nhat Hanh
In dit boek is voor elke week van het jaar een tekstfragment van Thich Nhat Hanh gekozen, vergezeld van een mooie foto. 

 

Lees verder

Je ware thuis

je ware thuis365 dagelijkse inspiraties van Thich Nhat Hanh
Een verzameling van 365 inspirerende citaten van Thich Nhat Hanh die je kunnen helpen in het hier en nu te leven en je inzicht in je leven te laten groeien. Niet zozeer bedoeld om achter elkaar te lezen, maar om langzaam en zorgvuldig in je op te nemen.

Lees verder

Leven in aandacht

Leven in AandachtCommentaar op het Satipatthana-Soetra
In dit boek bespreekt Thich Nhat Hanh het onderricht van de Boeddha over de wijze waarop men de aandacht op het lichaam, de gevoelens, de gesteldheid van de geest en de objecten van de geest gevestigd kan houden. 

 

Lees verder

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden