Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vietnamprojecten

Stichting Leven in Aandacht zamelt geld in voor projecten in Vietnam, het geboorteland van Thich Nhat Hanh. Het donatiegeld is bestemd voor twee specifieke scholen in Vietnam. De helft van ons donatiegeld gaat naar het Duitse Maitreyafonds dat geld inzamelt voor het hulpprogramma Hieu & Thuong (Understanding and Love) in Vietnam, dat ooit door Thich Nhat Hanh en zuster Chan Khong is opgezet en nog altijd door Vietnamese sociaal werkers wordt uitgevoerd. Het is vooral gericht op het ondersteunen van kleuterscholen. Kinderen krijgen maaltijden en leerkrachten een aanvulling op hun karige salarissen. Ook worden schoolgebouwen gerenoveerd. Binnen dit programma gaat het donatiegeld van Leven in Aandacht voornamelijk naar de school Binh Tan. De andere helft van ons donatiegeld gaat naar een nieuw project 'Tam Binh' voor dagbesteding voor gehandicapte kinderen.

In 2015 werd door de stichting Leven in Aandacht in totaal €48.000 ingezameld en overgemaakt naar de Vietnamprojecten!

beloved schoolCentrum Tam Binh is een nieuw (2016) centrum in de stad Hué voor dagbesteding voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, waar ook onderwijs gegeven wordt. Mindfulness (meditatie) is een belangrijk aspect van de dag. De leerlingen leren basisvaardigheden als taal, rekenen en sociale vaardigheden om mogelijk in de toekomst in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Daarnaast zijn er volop activiteiten om samen bezig te zijn zoals tuinieren, schoonmaken en koken.

Centrum Tam Binh wordt vanuit Nederland zeer actief ondersteund door de Nederlandse stichting Tam Binh, die nauw betrokken is bij de opbouw en ontwikkeling, ook vanuit pedagogische deskundigheid. 
 

leerkrachten binhtanDe Binh Tan school in de plaats Binh Tan ten zuiden van Saigon is een kleuterschool met 270 kinderen in de leeftijd van 2 - 6 jaar. Er zijn tien leerkrachten werkzaam, inclusief de kokkin. De kinderen zijn vanaf 07.00 tot 17.00 uur op school, zodat de ouders kunnen werken en de kinderen in een veilige en stimulerende omgeving kunnen zijn. De kinderen krijgen twee maal per dag een maaltijd van rijst met groenten, met soms een beetje vis of vlees. Ons donatiegeld wordt voornamelijk besteed aan de salarissen van de leerkrachten en kok en aan maaltijden voor de kinderen.  

Doneren
Wil je ons helpen arme en gehandicapte kinderen in Vietnam te ondersteunen, geef dan hier online een donatie. Je kunt ook zelf een bedrag overmaken naar NL52INGB0006839039 en BIC-code INGBNL2A t.a.v. Stichting leven in Aandacht, Steenderen, Nederland. Geef op je overschrijving aan dat je donatie bestemd is voor Vietnam. Stichting Leven in Aandacht houdt geen bemiddelingskosten in, dus alle donaties voor Vietnam worden 100% doorgegeven. 

Ik geef een donatie

Vragen
Heb je vragen over de Vietnamprojecten dan kun je deze stellen aan:  

Zie ook: 


Agent Orange

The School of the Beloved staat in Thuy Bieu Village, een klein dorpje vlakbij Hué. De kinderen komen er met verschillende handicaps, geestelijk en lichamelijk. Thuy Bieu Village ligt in centraal Vietnam, ten zuiden van het zogename DMZ-gebied dat de grens vormt tussen Noord en Zuid Vietnam. Dit is het gebied waar de Amerikanen in de oorlog veel van het Agent Orange (oftewel dioxine) hebben gebruikt. Onder andere hierdoor worden er in dit gebied nog steeds relatief veel gehandicapte kinderen geboren.
 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder