Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

SanghaWerkboek

Binnen de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village wordt meditatie in veel uiteenlopende vormen beoefend: ademen, zitten, lopen (binnen en buiten), eten in aandacht, zingen, teksten voorlezen of gezamenlijk reciteren, ceremonies etc. Inmiddels zijn er van veel oefeningen Nederlandse teksten beschikbaar.

SanghaWerkboek coverSanghaWerkboek 2017
Het SanghaWerkboek bevat een selectie van teksten die veel gebruikt worden in de sangha's. Teksten voor de meditatie-oefeningen, maar ook informatie over 'Waarom een sangha', 'Wie is Thich Nhat Hanh' en 'Wat doet Leven in Aandacht'. Het werkboek is bedoeld om begeleiders van meditatiebijeenkomsten te ondersteunen. Zeker voor beginnende begeleiders kan het boek van groot nut zijn. 
Het werkboek wordt uitgegeven door St. Leven in Aandacht en is samengesteld door de Werkgroep SanghaOpbouw. Begin 2017 is een herziene versie uitgekomen met alle kernteksten in de meest actuele versie. 

Bestellen
Nieuwe sangha's krijgen een gratis exemplaar van het Sanghawerkboek. Andere belangstellenden kunnen de uitgave bestellen via onze webshop voor € 6,00 plus verzendkosten. 

Download
Je kunt hier het volledige SanghaWerkboek 2017 (80 pagina's A4, pdf) in zijn geheel downloaden en vervolgens zelf uitprinten.

Zie ook
Veel teksten van het Sanghawerkboek en nog meer zijn te vinden op deze website. Zie Teksten beoefening.

 

 
homepage image placeholder