Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Praktische informatie Beukenhof

beukenhofBeukenhof is een voormalig Capucijnenklooster in Biezenmortel, in de regio tussen Den Bosch en Tilburg. Deze duurzaam gerenoveerde groepsaccommodatie beschikt over meerdere compartimenten, zodat meerdere groepen er tegelijkertijd onderdak kunnen vinden. De prachtige tuin, met gazons, een boomgaard en een kleine bosrand, is een oase van rust en leent zich prima voor rust en ontspanning buiten. 

Adresgegevens: Capucijnenstraat 46, 5074 PJ Biezenmortel, Nederland. T +31 (0)13 511 2499

Mobiliteitsproblemen
Beukenhof is goed toegankelijk - ook voor rolstoelgebruikers - en van alle gemakken voorzien. Er zijn ook enkele rolstoel-aangepaste slaapkamers (met een hoog-laag bed) en eigen aangepast sanitair. Bij de algemene ruimtes beneden is een rolstoeltoilet. 

Slapen
Beukenhof is een voormalig klooster. De slaapkamers zijn klein en eenvoudig. Er zijn een, twee- of driepersoons kamers. Alle kamers hebben een eigen wastafel en de meesten ook eigen douche en toilet. Zo niet, dan zijn er voldoende douches en toiletten op de gang. Je kunt een voorkeur voor het delen van een kamer opgeven op het inschrijfformulier. Een eenpersoonskamer kost € 30 extra. 
Lakens en handdoeken worden door Beukenhof ter beschikking gesteld. Op de bedden liggen dekbedden en alle bedden zijn 1-persoons.

Maaltijden: De maaltijden tijdens onze retraiteweekends zijn vegetarisch en als het kan biologisch. Het is mogelijk om met diëten rekening te houden. Geef dit door op het inschrijfformulier. Als je bepaalde preparaten of voedingsmiddelen gebruikt, kan je deze zelf meenemen. Er is een koelkast beschikbaar.

Bereikbaarheid en route: Beukenhof is goed bereikbaar per auto en heeft ruime (gratis) parkeergelegenheid. Het bereik per openbaar vervoer is minder gemakkelijk. Zie de routebeschrijving voor auto en openbaar vervoer op de website van Beukenhof. Een week tevoren sturen we een deelnemerslijst rond om carpoolen mogelijk te maken.

Routebeschrijving: vanaf de A65 Tilburg - Den Bosch, afslag Biezenmortel. Rechtdoor via de Heusdensebaan en Gommelsestraat. Na ca. 2,5 km bij rotonde rechtsaf: Biezenmortelsestraat. Na 500 m. ligt rechts Beukenhof.

Carpoolen: een week voor het weekend stuurt onze administratie een carpoollijst rond. Je kunt dan zelf contact opnemen met deelnemers in je omgeving om een afspraak te maken voor gezamenlijk rijden.

Meenemen
We raden aan het volgende mee te nemen:

  • Meditatiekussen of bankje (matjes zijn aanwezig), evenals stoelen
  • Dikke sokken of pantoffels voor binnen
  • Kleding en schoenen voor buiten wandelen (ook regenkleding of paraplu)

Informatie: mocht je willen overleggen over praktiche zaken stuur dan een mail naar liapogramma@aandacht.net

In het hart van het Brabantse land, aan de rand van de Loonse en Drunense duinen, ligt Groepsaccommodatie Beukenhof.
Vanuit het vroegere Capucijenenklooster is een ideale plek ontstaan voor verzorgde groepsvakanties , feesten en andere evenementen . De gemoderniseerde accommodatie beschikt over meerdere compartimenten, zodat groepen van 12 tot wel 250 personen er onderdak kunnen vinden.

De prachtige tuin is een oase van rust. Die rust en de verzorgde arrangementen geven het gevoel van even niets moeten, het wordt geregeld. Dat is het gevoel dat het leven goed is in het Brabantse land.

Door de renovatie is Beukenhof goed toegankelijk en van alle gemakken voorzien.
Er is vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals marmer, hout, leisteen en leem.

De verzorgde arrangementen geven u de tijd om weer eens even bij te praten met de familie. Vooral een vereniging of vacantiegroep vindt een caféetje wel een welkome aanvulling, vooral als je zelf de tap bedient en de openings- en sluitingstijden regelt.
Voor elk wat wils is in een gebouw met zoveel mogelijkheden geen loze kreet.