Skip to main content

Dankjewel, lieve Thay

Thay is een uitzonderlijke leraar geweest, wiens vrede, teder mededogen en heldere wijsheid het leven van miljoenen heeft geraakt. Of we hem nu op retraites zijn tegengekomen, bij openbare lezingen, of via zijn boeken en online lezingen, of gewoon door het verhaal van zijn ongelooflijk leven – we zien dat Thay een echte Bodhisattva is geweest, een enorme kracht voor vrede en heling in de wereld. Thay was een revolutionair, een vernieuwer van het boeddhisme, hij probeerde het onderricht van de Boeddha nooit te verdunnen en groef altijd diep in de wortels van het boeddhisme om de authentieke betekenis ervan naar voren te brengen. 

Ook al hebben we elkaar nooit persoonlijk ontmoet, als je inademt en vrede ervaart terwijl je inademt, dan ben ik bij je.

Livestream Plum Village

Officiele bekendmaking

Beste geliefde gemeenschap,

Sinds zijn overlijden op 22 januari 2022 in de Từ Hiếu-tempel in Huế, Vietnam, heeft Thich Nhat Hanh, algemeen bekend als de vader van mindfulness en geliefd bij miljoenen leerlingen en volgers over de hele wereld, een wereldwijde stroom van liefde en waardering ontvangen voor zijn onderricht en mindfulness-beoefening.
Op 29 januari werd hij - na een week vol prachtige ceremonies in alle elf Plum Village kloosters over de hele wereld - met veel liefde, respect en prachtige bloemhuldes naar de crematieplaats gebracht waar de crematie werd verricht. Inmiddels is de as ceremonieel teruggebracht naar de tempel in Hué.

Je kunt de video van de uitvaart- en crematieceremonie (29 jan) nog bekijken. Zie deze video (met commentaar).

Op 30 jan werd de as in processie teruggebracht naar de tempel in Hué. Zie deze video

Op zaterdag 12 maart zal Plum Village vanaf 15 u een live uitzending verzorgen waarbij de as van Thay verspreid wordt. De uitzending is op You Tube te volgen via deze link.
Lees meer hierover op de website van Plum Village