Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Kloosters andere landen

Naast Plum Village en het EIAB zijn er nog zeven kloosters in de traditie van Thich Nhat Hanh verspreid over de wereld.
Je kunt overal deelnemen aan retraites of verblijven en meeleven. Informatie hierover vind je op de eigen websites van deze centra. Aanmelden vooraf is vaak gewenst.

Europa

maison inspireMaison de L'Inspire in Parijs

Naast Plum Village in Zuid-Frankrijk is er nog een klein klooster in Frankrijk, in Parijs. Het wordt bewoond door nonnen. Voor meer informatie zie de blog.

Healing Spring MonasteryHealing Spring klooster

In oktober 2018 is een nieuw mindfulness oefen centrum geopend in Frankrijk, ten oosten van Parijs. Het is een voormailig klooster gelegen in een mooi landelijke gebied bij het dorpje Verdelot. het wordt bewoond door monniken. Meer informatie: Healing Spring Monastery

Verenigde Staten

Deer Park Monastery3Deer Park Klooster

Deer Park Monastery werd het eerst gesticht, in 2000. Het ligt in Escondido in het zuiden van Californië, in een mooi bergachtig gebied. Het is een groot klooster en trekt veel bezoekers. Zie voor meer informatie de website van Deer Park.  
Het klooster is ook bekend van zijn ecologische benadering. Om meer aandacht te besteden aan klimaatverandering vanuit boeddhistische optiek werd een aparte organisatie opgezet: One Earth Sangha.

blue cliff 2Blue Cliff Klooster

Dit klooster werd gesticht in 2007 door Thich Nhat Hanh. Het is gelegen in de groene Hudsonvallei in de staat New York. Zie voor meer informatie de website van Blue Cliff Monastery.

 

magnolia grove

Magnolia Grove Klooster

Magnolia Grove Monastery in Batesville, Mississippi, is een klooster en een oefencentrum voor leken. Zie voor meer informatie de website van Magnolia Grove.

Azie

LotusPondTempleAIAB in Hongkong

Het Asian Institute for Applied Buddhism (AIAB) in Hongkong werd op 1 mei 2011 door Thich Nhat Hanh geopend. Het instituut heeft dezelfde doelstelling als het EIAB in Duitsland: het is een centrum voor studie van het toegepast boeddhisme en beoefening in de traditie van zenleraar Thich Nhat Hanh en Plum Village. Voor meer informatie zie website van de Plum Village Foundation Hong Kong.

thai plumvillageThai Plum Village

Dit nieuwe klooster is gelegen in de provincie Nakhon Ratchasima op 260 km van Bangkok.
Voor meer informatie over Thai Plum Village, ga naar de website (Engels gedeelte).

Australië

Nhap Luu AustraliaNhap Luu Klooster

In Beaufort, Victoria
Dit is nog een klein klooster in opbouw. Er wonen enkele nonnen. Zie de blog voor meer informatie.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden