Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Cordium Sangha

Nijmegen - Cordium

Adres bijeenkomst

De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen

Contactgegevens

Clemon Tonnaer
G.: 06-51719487
E.:
Reinier de Nooij
G.: 06-38 00 73 27
E.:

Over ons

De Cordium Sangha is eind 2013 opgericht en voortgekomen uit de Wake Up Sangha van Nijmegen. Ze is ontstaan vanuit de behoefte van ouder wordende jongeren om door te kunnen groeien en een nieuwe groep open te stellen voor alle mensen die in deze traditie willen oefenen. Daarmee heeft de Cordium Sangha een mooie start gemaakt met mensen van verschillende leeftijden en blijven we ons verbinden met de Wake Up Sangha en Sangha Nijmegen (die op zaterdagen bijeenkomt in de Refter).

Onze activiteiten

We komen in principe één keer per vier weken op donderdagavond  bijeen in het Cordium, van 19.30 tot 21.30 uur.  Tussendoor hebben we soms alternatieve bijeenkomsten, bijvoorbeeld om de Vijf Aandachtsoefeningen te reciteren, een Dharmatalk te volgen of om gewoon samen zit- of loopmeditatie te beoefenen. Dat kan in het Cordium zijn, maar ook buiten in de natuur of bij iemand thuis. Ook komen we soms online bij elkaar om te mediteren.

Voor het seizoen 2021-2022 zijn de data van de bijeenkomsten in het Cordium in principe: 16 september, 14 oktober, 11 november, 9 december, 6 januari, 3 februari, 3 maart, 31 maart, 28 april, 26 mei en 23 juni. Als je een eerste keer mee wil doen, vinden we het fijn als je van tevoren even contact opneemt.

Een sanghabijeenkomst wordt steeds door twee wisselende sanghaleden voorbereid en begeleid en kan er als volgt uit zien:
  Aankomen en stilstaan bij innerlijk weerbericht
  Aandachtig bewegen (yoga, tai chi , qigong, mindful movements)
  Geleide meditatie
  Loopmeditatie
  Stille meditatie
  Dharmadelen

Kosten: In principe dragen we met z'n allen de kosten voor de zaalhuur. Verder zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Mensen die vaker komen kunnen  per half jaar een bedrag overmaken. Mensen die incidenteel komen kunnen per keer 5 euro bijdragen.

Hoe kan je meedoen?

Aanmelden graag via ons emailadres: , of telefonisch bij een van onze contactpersonen.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden