Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

17 december 2023

Help New Hamlet een nieuw nonnenverblijf te bouwen

Door Suzanne van Elswijk

Graag wil ik een link delen voor een fundraising die ik samen met de Thich Nhat Hanh Foundation ben gestart ter support van de bouw van een nieuwe nonnenresidentie in Plum Village New Hamlet.

Het mooie is namelijk dat t/m 31 december 2023 alle donaties aan de Thich Nhat Hanh Foundation worden verdubbeld door een anonieme donateur tot een maximum van $ 1 miljoen. Het extra bedrag uit de verdubbeling wordt verdeeld over de 3 Hamlets.

Het is inmiddels half december maar er resteert nog een groot budget om te verdubbelen en daar wil ik graag gebruik van maken om aandacht te vragen voor de projecten van Plum Village en in het bijzonder het project voor een nieuwe nonnenresidentie in New Hamlet. Plum village is het Zen Boeddhistisch Klooster opgericht door Zenmeester Thich Nhat Hanh de grondlegger van de Mindfulness zoals we die nu kennen over de hele wereld.

Onlangs bezocht ik Plum Village New Hamlet voor een mindfulness retreat en kwam er achter dat vele nonnen hun bed hadden opgeofferd aan bezoekers van de retraites en zelf voor maanden in tentjes op het terrein sliepen. Dit raakte mij om te zien. De nonnen zetten zich de hele dag vol energie en liefde in om mensen te begeleiden maar hebben zelf geen fatsoenlijke plek om zich terug te trekken en gezamenlijk te beoefenen om hun energie te versterken. Hun verblijven zijn verdeeld en regelmatig gemengd met bezoekers.

Dus toen ik hoorde van hun project om een nieuw nuns’ quarter te bouwen, maar waar nog niet genoeg geld voor beschikbaar was, wilde ik heel graag helpen.

Donate

Ik hoop in deze laatste dagen van december zoveel mogelijk op te halen om de nonnen van New Hamlet te ondersteunen en daarmee tevens bij te dragen aan de andere Hamlets via de verdubbeling van donaties.

Ik nodig je van harte uit om onze link te bezoeken. Je donatie, hoe groot of klein ook, wordt enorm gewaardeerd, maar ook het delen van de link in je netwerk is van grote hulp. Dat zou fantastisch zijn! Zo kunnen we het levenswerk van Thich Nhat Hanh levend houden in een tijd waarin innerlijke vrede en bewustzijn meer dan ooit het verschil kunnen maken. Alvast heel hartelijk bedankt!

In liefde en dankbaarheid,
Suzanne van Elswijk