Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

05 december 2020

Liefde, relaties & trouw. Vijf verdiepingsdagen in Naarden

Vanaf zondag 3 januari starten we een nieuwe serie verdiepingsdagen - op locatie in Naarden als het kan, anders online. Het is een serie van vijf dagen over het thema Liefde, relaties en trouw, gebaseerd op het boek Intimiteit van Thich Nhat Hanh. Vijf dagen, begeleid door vijf dharmaleraren, waarin uiteenlopende aspecten van liefde en relaties aan bod komen, gerelateerd aan lessen uit het boeddhisme.

De serie:

  • Zondag 3 januari: De wortels van verlangen (oorspronkelijk verlangen, oorspronkelijke angst) met Tineke Spruytenburg.
    'Ik hou van je, ik heb je nodig’. Dergelijke teksten impliceren dat liefhebben en begeren hetzelfde zijn en dat de andere persoon er alleen maar is om onze behoeften te bevredigen.
  • Zaterdag 13 februari: Drie sleutels tot geluk (zorgen voor je eigen geluk) met Hilly Bol.
    Vaak denken we dat we bepaalde externe omstandigheden nodig hebben om gelukkig te zijn. Maar geluk komt voort uit onze manier van kijken naar dingen.
  • Zaterdag 13 maart: Begrip en vergeving (zonder begrip geen liefde) met Look Hulshoff Pol.
    Begrijpen is een ander woord voor liefde. Als je niet begrijpt kun je niet liefhebben. Zonder begrip laten we onszelf en de ander alleen maar meer lijden naarmate we meer ‘liefhebben’.
  • Zaterdag 15 mei: De 4 elementen van ware liefde (een ander gelukkig maken) met Marjolijn van Leeuwen.
    Je hebt niet een andere persoon nodig om lief te hebben. Toon liefde aan jezelf. Als je daarin slaagt wordt het heel natuurlijk om van een ander te houden. Je liefde wordt dan net een lamp die licht schijnt: je liefde maakt heel veel mensen gelukkig
  • Zondag 6 juni: Trouw (een relatie aangaan is een avontuurlijke reis) met Joriek Rijsenbilt, lid van de Orde van Interzijn.
    Je moet heel wijs en geduldig zijn om je liefde levend te houden zodat hij lange tijd standhoudt. 

Meer informatie en aanmelden via deze webpagina.
Je hoeft je niet aan te melden voor de hele serie; je kunt je per dag aanmelden.