Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Plum Village en het Midden-Oosten

Plum Village is gericht op het scheppen van een omgeving waarin heling, begrip, geluk en vrede kunnen bloeien en groeien. De broeders en zusters van Plum Village hebben een bijzondere belangstelling voor het luisteren naar en delen van de mindfulness beoefening met mensen uit het Midden-Oosten.

Dit gaat als volgt: elk jaar reist een delegatie van Plum Village naar het Midden-Oosten, en elke zomer ontvangt Plum Village jonge mensen uit die regio die onze Wake Up Retreat bijwonen.

midden oosten

Bezoek aan het Midden-Oosten

Tijdens onze reis naar het Midden-Oosten organiseren we meestal een meerdaagse retraite, dagen van aandacht in de natuur, bezoeken aan lokale sanghas, en andere evenementen die open zijn voor publiek. Onze intentie is om te luisteren, te leren en de mindfulness beoefening te delen met de mensen van een regio die al meer dan 70 jaar een conflict doormaakt. We ontmoeten studenten, leraren, kunstenaars, zakenlieden, milieuactivisten, vredeswerkers, kinderen, activisten, vluchtelingen - inderdaad, iedereen die baat kan hebben bij de liefde, vrede, vreugde en hoop die de beoefening van mindfulness met zich meebrengt.

Komen naar Plum Village

Door jonge mensen uit het Midden-Oosten naar de Wake Up Retreat in Plum Village te halen, streven we ernaar een gemeenschap te voeden door aandachtig luisteren, vreedzame meditatie, compassie en genezing. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat deze jonge mensen graag bij elkaar willen komen en nieuwe manieren willen ontdekken om hun wereld te zien en ermee om te gaan.

Help mee: geef je financiele steun 

Beide programma's samen - reizen naar het Midden-Oosten en jongeren uit de regio naar Plum Village halen - kosten € 22 000 per jaar. Als je het Plum Village Midden-Oosten programma wilt steunen, overweeg dan een donatie. Als je geen donatie kunt sturen, stuur dan alsjeblieft liefde en medeleven. Wij sturen hetzelfde naar jou.

Ga hier naar de donatiepagina

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden