Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verdiepingsprogramma

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Via lezingen en oefeningen wordt de boeddhistische wijsheid toegelicht en praktisch toepasbaar gemaakt. De mindfulnesstraditie van Thich Nhat Hanh is hierbij de basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn. Contact:

03
dec
2021

Thuiskomen bij Moeder Aarde in onszelf - Retraiteweekend

03-12-2021 18:00 - 05-12-2021 17:00
150 tot 225 euro

Retraite weekend begeleid door dharmaleraren Marjolijn van Leeuwen en Look Hulshoff Pol.

Tijdens dit weekend retraite willen wij samen genieten van het tot stilstand komen, het thuiskomen bij onszelf en het weldadige gevoel van rust ervaren die dat brengen kan. Vanuit de rust die wij met stille en geleide zitmeditaties, loopmeditaties en andere oefeningen samen hopen te generen, richten we onze aandacht op onze verbondenheid met de natuur en Moeder Aarde. 

In overleg met Bosoord en volgens de richtlijnen van overheid zullen we bij de entree voor het weekend je coronatoegangsbewijs checken en bij iedereen een sneltest afnemen. Tijdens het weekend houden we afstand van elkaar en bij verplaatsingen dragen we een mondkapje. Ook is er aandacht voor hygiene en ventilatie.

12
dec
2021

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - verdiepingsdag 3/3

20 - 30 euro

Dag drie van een serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag drie wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol. Thema 'Op zoek naar je ware thuis – het eiland in jezelf'.

Volgens de richtlijnen van overheid zullen we bij de entree voor de verdiepingsdag je coronatoegangsbewijs checken. We houden 1.5 m afstand tijdens de dag en dragen mondkapjes tijdens het lopen. We passen ook extra hygienemaatregelen toe en ventileren extra.

23
jan
2022

Thema Vrij zijn waar je ook bent- Verdiepingsdag 1/4

27,50 - 35 euro

Dit is de 1e verdiepingsdag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door Verena Böttcher. Het thema vandaag is  ‘Ik ben vrij om mijzelf te zijn’.

04
feb
2022

In verbinding staan - Retraiteweekend

04-02-2022 18:00 - 06-02-2022 17:00
nog niet bekend

Retraite weekend begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen. 
In dit weekend gebruiken we de Drie Buigingen van Thay (leraar) als leidraad om ons te verbinden met onze voorouders en het prachtige patroon van het leven.

20
feb
2022

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 2/4

27,50 - 35 euro

Dit is de 2e verdiepingsdag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door Anita Schreij. Het thema vandaag is  ‘Meester worden over je handelen’.

27
mrt
2022

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 3/4

27,50 - 35 euro

Dit is de 3e verdiepingsdag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol. Het thema vandaag is ‘Hoe geef ik zin aan mijn leven?

24
apr
2022

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 4/4

27,50 - 35 euro

Dit is de 4e en laatste verdiepingsdag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door Jan Veenendaal. Het thema vandaag is ‘Hoe vrij ben jij? Hoe vrij ben jij écht?

22
mei
2022

Healing yourself is healing the World- Mantra zangdag

27,50 - 35 euro

Een dag zingen in aandacht voor en met de aarde, je zelf en elkaar. Als we zo zingen, voeden en helen we tegelijkertijd het collectieve bewustzijn; de eindeloze stroom van leven die al duizenden jaren stroomt en waar wij deel van zijn. Deze mantradag wordt begeleid door Jorieke Rijsenbilt en Ellen Starmans, beide lid van de Orde van Interzijn.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden