Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verdiepingsprogramma

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Via lezingen en oefeningen wordt de boeddhistische wijsheid toegelicht en praktisch toepasbaar gemaakt. De mindfulnesstraditie van Thich Nhat Hanh is hierbij de basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn. Contact:

20
sept
2021

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus

20-09-2021 20:00 -21:15
deelname gratis
Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden. De avonden worden afwisselend begeleid door Claudia Hoppe, Karin Coolsaet en Stefaan Hansoul.
03
okt
2021

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - Verdiepingsdag 1/3

20 - 30 euro
Dag één van serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag één wordt begeleid door Marjolijn van Leeuwen. Thema 'De voortdurende stroom van lawaai – hoe vinden we stilte?'.

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Klik op Details voor meer info.

15
okt
2021

Weet je het zeker? - Weekendretraite met br Phap Xa

15-10-2021 18:00 - 17-10-2021 17:00
150 tot 225 euro

We zijn heel blij dat broeder Phap Xa in oktober een retraite in Bosoord in Loenen wil verzorgen. Na hem dit jaar diverse malen online te hebben gezien en gehoord, is hij er nu in het echt. En hij spreekt over een spannend onderwerp: Weet je het zeker? Kunnen we onze waarnemingen vertrouwen? Zijn onze meningen juist of beter dan die van anderen?

We weten nu niet welke coronamaatregelen in oktober van toepassing zijn. We gaan nog uit van 1.5m afstand houden, hygienemaatregelen en iedereen zoveel mogelijk op 1-persoonskamers.

22
okt
2021

The preciousness of life - Verdiepingsweekend (Engels)

22-10-2021 18:00 - 24-10-2021 17:00
vanaf 210 tot 305

Dit retraiteweekend is een verdiepngsweekend voor mensen die al langer mindfulness oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh en die verder de diepte in willen gaan. Ze zijn lid van een sangha of bezoeken regelmatig retraites in de kloosters van Plum Village of het EIAB. Het weekend wordt verzorgd door Bettina Romhardt, een dharmaleraar uit Berlijn, die ook vele jaren in Plum Village geleefd heeft in de nabijheid van Thich Nhat Hanh. De voertaal is Engels. Aanvankelijk stond het weekend alleen open voor mensen die een van de jaartrainingen van Bettina gevolgd hebben. Vanaf nu is de openstelling breder.

We weten nu niet welke coronamaatregelen in oktober van toepassing zijn. We gaan uit van 1.5m afstand houden, hygienemaatregelen en zoveel mogelijk op 1-persoonskamers.

24
okt
2021

De klimaatcrisis onder ogen zien - Dag van Aandacht

20 - 30 euro

Deze Dag van Aandacht is bedoeld om ruimte te bieden aan onze liefde voor de aarde en onze emoties over de ernst van de klimaatcrisis. Wij willen samen kijken hoe we onze kalmte en helderheid kunnen bewaren om zo een betere bijdrage te kunnen leveren aan de noodzakelijke transitie naar een werkelijk duurzame manier van samenleven.

Deze dag wordt georganiseerd en begeleid door Look Hulshoff Pol (dharmaleraar), Maria Moonlion en Haiko Meelis van de Nederlandse Earthholder Sangha samen met gastdocenten Manon Danker en Margriet Schager (Wakeup) die in Nederland vele workshops hebben gegeven over “Het werk dat weer verbindt” van Joanna Macy.

24
okt
2021

Mindfulness als levenshouding - Online introductiecursus

24-10-2021 19:30 -21:30
30-40 euro
NIEUW! Introductie van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Mindfulness als levenshouding zoals onderricht is door onze leraar Thich Nhat Hanh. Tevens  aandacht voor de verschillende meditatieve oefeningen. Dit alles in een serie van 4 zondagavonden. De cursus wordt verzorgd door Elly de Léon - Van der Vlugt, mindfulness trainer en beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh.
19
nov
2021

Harmonie in de sangha - Ontmoetingsweekend

19-11-2021 17:00 - 21-11-2021 17:00
140 - 215 euro

Een vreugdevol en intensief weekend waarin beoefenaren (zowel beginnend als ervaren) van sangha’s elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen inspireren en kennis en vaardigheden kunnen opdoen in het begeleiden van hun sangha.

Op dit moment is niet bekend welke coronamaatregelen gelden in november. We gaan nu nog uit van 1,5m afstand houden,  hygienemaatregelen en iedereen zoveel mogelijk op 1 kamer.

28
nov
2021

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - verdiepingsdag 2/3

20 - 30 euro
Dag twee van serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag twee wordt begeleid door Jan Boswijk. Thema 'Diep luisteren naar elkaar – de kracht van stilte'.
03
dec
2021

Thuiskomen bij Moeder Aarde in onszelf - Retraiteweekend

03-12-2021 18:00 - 05-12-2021 17:00
150 tot 225 euro

Retraite weekend begeleid door dharmaleraren Marjolijn van Leeuwen en Look Hulshoff Pol.

Tijdens dit weekend retraite willen wij samen genieten van het tot stilstand komen, het thuiskomen bij onszelf en het weldadige gevoel van rust ervaren die dat brengen kan. Vanuit de rust die wij met stille en geleide zitmeditaties, loopmeditaties en andere oefeningen samen hopen te generen, richten we onze aandacht op onze verbondenheid met de natuur en Moeder Aarde. 

We weten nu niet welke coronamaatregelen in december van toepassing zijn. We gaan vooralsnog uit van 1.5m afstand houden, hygienemaatregelen en iedereen zoveel mogelijk op 1-persoonskamers.

12
dec
2021

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - dag drie van drie

20 - 30 euro
Dag drie van een serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag drie wordt begeleid door Hilly Bol. Thema 'Op zoek naar je ware thuis – het eiland in jezelf'.
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden